"De export zal aan het eind van de maand beginnen"

"Nieuwe Chinese knoflook wordt geoogst en luchtgedroogd"

De nieuwe knoflookoogst is al begonnen. In sommige gebieden zijn de telers al begonnen met het aan de lucht drogen van de knoflook. De knoflookbollen zijn dit seizoen vrij groot. Het percentage knoflook van meer dan 5,5 cm is behoorlijk hoog. Het weer in Shandong is de laatste tijd droog geweest, wat uitstekend is voor het luchtdroogproces na de oogst.

Damon is de verkoopmanager van Qingdao Muyi International Trade. Hij sprak onlangs over de huidige omstandigheden in de knoflooksector. "De belangrijkste knoflookteeltgebieden in Shandong zijn inmiddels begonnen met de oogst van de eerste knoflook van het nieuwe seizoen. Sommige telers in Shandong zijn al klaar met de oogst van hun knoflook en zij zijn momenteel de knoflook aan de lucht aan het drogen om zich voor te bereiden op het afzetseizoen. Vorig jaar waren de weersomstandigheden tijdens het oogstseizoen somber en nat. Dit jaar is het weer in mei overwegend zonnig en droog. Dat is goed nieuws voor de telers die hun knoflook aan de lucht drogen. De aanhoudende regen van vorig jaar heeft het luchtdroogproces ernstig vertraagd, waardoor de producten laat aankwamen. Bovendien konden de telers door de weersomstandigheden niet op het optimale moment oogsten, wat problemen veroorzaakte met de kwaliteit van de producten," aldus Damon.

"Tot nu toe is de knoflook dit seizoen goed gegroeid. De bollen zijn groot en de productkwaliteit is goed. Meer dan 70% van de knoflookbollen is 5,5 cm of groter. In sommige teeltgebieden ligt dit percentage op 90% of hoger. Het prijsverschil naar grootte zal dit jaar veel kleiner zijn dan vorig jaar."

Damon legde verder uit dat de export van losse rode knoflook eind mei zal beginnen. De oogst en de export van witte knoflook ligt tien dagen achter op die van rode knoflook. Gevraagd naar voorspellingen voor de exportmarkt dit seizoen, antwoordde Damon: "Als ik naar de huidige omstandigheden kijk, zou ik zeggen dat de FOB-prijs van rode knoflook die vanuit Qingdao wordt verscheept, rond € 673-769 zal liggen. De verschepingskosten zijn de laatste tijd stabieler dan vroeger en er wordt niet verwacht dat zij op korte termijn veel zullen stijgen. Verwacht wordt dat de prijs van knoflook dit seizoen vrij laag zal blijven, wat de Chinese knoflookexport zal stimuleren. Wij zijn vrij optimistisch over het komende exportseizoen. We hebben al enkele bestellingen voor verse knoflook ontvangen van klanten in Zuid-Amerika en Europa."

Qingdao Muyi International Trade exporteert hoofdzakelijk knoflook naar Europa, Afrika, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Het bedrijf exporteert ook gember, kastanjes en verse peren. Hun producten zijn GlobalGAP, BRC, en SMETA gecertificeerd.

Voor meer informatie:
Damon - Sales manager
Qingdao Muyi International Trade Co., Ltd.
+ 86 16678604001 
daiming@muyiinternational.com
www.muyiinternational.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven