Shel-Life Avocado van PolyNatural

Hoe de houdbaarheid van avocado's verlengen zonder het rijpproces te verstoren?

PolyNatural heeft Shel-Life® ontwikkeld, een 100% natuurlijke en gecertificeerde biologische oplossing waarmee de houdbaarheid van vers fruit, zoals hardfruit, steenfruit en avocado kan worden verlengd. Shel-Life Avocado geeft avocado’s een tweede schil en vermindert de uitdroging van het fruit, houdt de avocado’s stevig tijdens het transport en verlengt de periode voordat het fruit rijp wordt.

PolyNatural heeft tijdens het seizoen 2021 samen met het Chileense Instituut voor Landbouwonderzoek (INIA) een studie uitgevoerd over het gebruik van Shel-Life op avocado’s als aanvullende technologie voor geforceerde rijping.

Er werd gekozen voor Hass avocado’s met verschillende percentages droge stof (vroege avocado’s met 23%, later geoogst fruit met 30%). Na verwerking en verpakking (een deel met en deel zonder Shel-Life), werden twee transport- en bewaarmethodes gesimuleerd en met elkaar vergeleken: enerzijds verzending over land + geforceerde rijping en anderzijds verzending over zee gedurende 30 dagen in een gecontroleerde atmosfeer + geforceerde rijping. Het geforceerde rijpingsproces werd enerzijds bij kamertemperatuur en anderzijds in een rijpingskamer met ethyleen uitgevoerd.

Wat betreft de uitdroging (Fig. 1) werd waargenomen dat het gebruik van Shel-Life het gewichtsverlies tussen 25 en 30% verminderde bij fruit met vroege droge stof (Fig. 1A en 1C) en tussen 16 en 25% bij avocado’s met late droge stof (Fig. 1B en 1D), in vergelijking met fruit zonder coating. Het gebruik van Shel-Life als barrière tegen uitdroging was effectief bij het transport over de weg en over zee en ook na het geforceerd rijpingsproces na aankomst op bestemming.

Gewichtsverlies door uitdroging van Hass avocado's bij simulatie transport over de weg + geforceerde rijping (A en B) of bij simulatie zeevervoer in gecontroleerde atmosfeer + geforceerde rijping (C en D)

Met betrekking tot de rijping van het fruit (Fig. 2) tonen volgende grafieken het percentage fruit dat de consumptierijpheid bereikte bij bewaring op kamertemperatuur na geforceerde rijping. Bij transport over de weg en na geforceerde rijping werd waargenomen dat fruit dat behandeld werd met Shel-Life de piekrijping met 2 tot 3 dagen uitstelde in vergelijking met fruit zonder coating (Fig. 2A en 2B). In het geval van het fruit dat na 30 dagen in een gecontroleerde atmosfeer aan ethyleenrijping was onderworpen, vertraagde het gebruik van Shel-Life de piek van de rijping met 1 dag in vergelijking met het fruit zonder coating (Fig. 2C en 2D).


Percentage rijpe Hass avocado's bij simulatie transport over de weg + geforceerde rijping (A en B) of bij simulatie zeevervoer in gecontroleerde atmosfeer + geforceerde rijping (C en D) 

Uit dit onderzoek kon worden geconcludeerd dat Shel-Life Avocado niet alleen compatibel is met het gebruik van een gecontroleerde atmosfeer tijdens de export van Hass-avocado's, maar ook met geforceerde rijping op bestemming voor ready-to-eat programma's.

Voor meer informatie:
PolyNatural
Tel: +56 2 3296 8147 (Chili)
shel-life@polynatural.cl
https://polynatural.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven