Duitse Metro boekt nettoverlies van € 284 mln

Carrefour boekt sterkste resultaat in Frankrijk in maart/april
Carrefour heeft in de periode van 21 maart tot 17 april de sterkste groei van alle grote Franse retailers laten zien, waarbij zijn hypermarktkanaal het beter deed, zo blijkt uit nieuwe gegevens van Kantar. Volgens de gegevens heeft Carrefour, dat onlangs een "sterke" omzet in het eerste kwartaal rapporteerde, zijn marktaandeel met 0,5 procentpunt zien stijgen tot 20,1%, terwijl zijn hypermarkten er 0,4 procentpunt op vooruit gingen tot 8,8%, grotendeels dankzij nieuwe klanten. Ook Lidl presteerde sterk, met een stijging van het marktaandeel met 0,4 procentpunt tot 7,6%. De discounter heeft in deze periode 350.000 extra huishoudens geworven, aldus Kantar.
Bron: esmmagazine.com 

Oorlog Oekraïne heeft Q2-prestaties Metro 'zwaar beïnvloed'
De invasie van Rusland in Oekraïne heeft de winst van groothandelsgigant Metro in het tweede kwartaal 'zwaar beïnvloed'. Het bedrijf rapporteerde een nettoverlies van € 284 mln in die periode. In de overeenkomstige periode vorig jaar rapporteerde Metro een nettoverlies van € 131 mln. Volgens de Duitse retailer had de oorlog in Oekraïne een negatieve impact van ongeveer € 200 mln, waaronder goodwill waardeverminderingen op zijn activiteiten in Oekraïne en Rusland als gevolg van opgelegde sancties, evenals verminderde omzet en winstverwachtingen.
Bron: esmmagazine.com 

VK: De onafhankelijke groente- & fruitbezorgdienst helpt worstelende restaurants in de keuken
Bettaveg viert zijn 20-jarig bestaan, maar sinds Covid is het bedrijf veel meer geworden dan alleen een leverancier. Bettaveg is een door een familie gerunde, door vrouwen geleide, onafhankelijke leverancier van producten, gevestigd op de New Smithfield Market in Openshaw. De producten van Bettaveg zijn te vinden in restaurants zoals The Lowry Hotel's River Restaurant, King Street Townhouse, NAM, The Alan, Albert's Shed en vele andere restaurants, bars en cafés in het noordwesten.
Bron: manchestersfinest.com 

Nieuwe keten Eddy's Food Station brengt 500 banen in Schotse retail
In Alloa is voor het eerst een Eddy's Food Station-winkel geopend. Het nieuwe merk zal in de komende vijf jaar uiteindelijk 30 winkels openen in heel Schotland, wat 500 banen zal opleveren. Eddy's is de nieuwste onderneming van Stephen Thompson, de voormalige CEO van Morning, Noon & Night, dat hij samen met zijn vader Eddie heeft opgericht.
Bron: theretailbulletin.com 

Winkelen en werken, Britse Tesco geeft supermarktruimte op voor kantoorruimte
Tesco, de grootste retailer van Groot-Brittannië, heeft een overeenkomst gesloten met kantoorverhuurder IWG, zodat mensen hun plaatselijke supermarkt als kantoor kunnen gebruiken. De deal met Tesco maakt deel uit van het plan van IWG om dit jaar 1.000 nieuwe locaties toe te voegen aan het wereldwijde netwerk, nu de vraag naar thuiswerken na Covid-19 toeneemt.
Bron: reuters.com 

Discounter Motatos in juni van start in VK
De Zweedse online discountwinkel Motatos heeft plannen bekendgemaakt om in juni van start te gaan in het Verenigd Koninkrijk. De supermarkt opereert op het Europese vasteland onder de naam Matsmart en verkoopt voedseloverschotten uit de groothandel tegen een gereduceerde prijs. Motatos "redt" voeding die anders zou worden weggegooid door veranderingen in de verpakking, seizoensveranderingen of korte houdbaarheidsdata.
Bron: retailgazette.co.uk 

Dringende waarschuwing aan Woolworths shoppers dat de prijs van voeding nog meer gaat stijgen
Woolworths heeft ervoor gewaarschuwd dat groenten- en fruitprijzen waarschijnlijk zullen stijgen doordat slechte teeltomstandigheden hun weerslag hebben op het aanbod en het ergste moet nog komen. In een e-mail naar klanten liet de supermarkt weten dat zware regen en weinig zonlicht van invloed is op de levering en de prijs van sla en zachtfruit.
Bron: dailymail.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven