Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Russische importeurs proberen sancties te omzeilen via Indiase bedrijven

Russische importeurs doen een beroep op kleine Indiase bedrijven om zich te verzekeren van AGF-producten en andere belangrijke goederen die schaars worden als gevolg van de internationale sancties. Spelers uit de particuliere sector in Rusland hebben ontmoetingen gehad met potentiële leveranciers in de grote Indiase steden en openen in eigen land gespecialiseerde bankrekeningen voor transacties van roebels naar roepies, met de goedkeuring van de twee regeringen, zeggen sommige bronnen.

In India, een van de meest prominente wereldeconomieën die handel blijft drijven met Rusland, heeft dit de schijnwerpers gericht op kleine en middelgrote ondernemingen (KMO's) als een potentiële handelsroute die, hoewel beperkt in omvang, onder de radar van de sancties zouden kunnen blijven.

"Het is absoluut duidelijk dat grote Indiase conglomeraten die in het Westen actief zijn, geen zaken zullen doen met Russische bedrijven," aldus een hoge ambtenaar van het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken in New Delhi. "Maar kleine en middelgrote bedrijven kunnen exporteren en betalingen afwikkelen via banken die niet onder het westerse sanctieregime vallen."

Bron: reuters.com

Publicatiedatum: