Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

FruitMasters veilt eerste kersen van 2022

Op woensdag 11 mei zijn de eerste kersen van het seizoen geveild bij FruitMasters. Het eerste kistje, geteeld door telers Hetty en Marco van Beek uit Opijnen, bracht 336 euro op. Dat bedrag werd geschonken aan de Dr. Reijntjes Dovenschool in Sri Lanka, een school voor dove kinderen in Sri Lanka waar ze een schoolopleiding krijgen en een vervolgopleiding aangeboden in de vorm van vakonderwijs.


Teler Hetty van Beek samen met Richard Nap namens FruitMasters

Aantrekkelijke kers
De eerste kersen van het seizoen zijn van het ras Earlise. Deze kersen zijn zoet van smaak, donkerrood en hartvormig. De opvallende kers is aantrekkelijk vanwege de vroege rijping. De veiling van het eerste kistje kaskersen bij FruitMasters geldt als opmaat naar het kersenseizoen. Van mei tot eind augustus zijn kersen beschikbaar voor consumptie.

De Dr. Reijntjes Dovenschool
Tineke de Silva-Nijkamp heeft in 1984 een dovenschool in Sri Lanka opgericht. Zij vangt hier met haar man Susiri en hun zoon Mudithe dove kinderen op die er een schoolopleiding krijgen. Daarna krijgen ze een vervolgopleiding aangeboden in de vorm van vakonderwijs. Momenteel zijn meer dan 50 kinderen van 4-18 jaar intern op de Dr. Reijntjes Dovenschool. Het betreft kinderen voor wie geen andere opleiding beschikbaar is en waarvoor ook geen andere financiële middelen beschikbaar zijn voor scholing. Met een plaats op de dovenschool hebben deze kinderen kans op een betere toekomst.

Voor meer informatie:
FruitMasters
Deilseweg 7
4190 CE Geldermalsen
06 22 02 54 12 
info@fruitmasters.com
www.fruitmasters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven