Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel: netto-nul-uitstoot in 2050

Smurfit Kappa reduceerde CO₂-uitstoot in 2021 met meer dan 40%

Smurfit Kappa, een van 's werelds grootste geïntegreerde fabrikanten van op papier gebaseerde verpakkingen met activiteiten in Europa en Amerika, blijft aanzienlijke vooruitgang boeken bij het bereiken van de vooropgestelde duurzaamheidsdoelstellingen, zo blijkt uit het 15e Duurzaamheidsrapport van het bedrijf. Het rapport is gebaseerd op externe controles en laat zien hoe het bedrijf aan de slag gaat om het ambitieuze doel van een netto-nul-uitstoot tegen 2050 te bereiken – het was het eerste bedrijf in de branche die een dergelijke doelstelling aankondigde – en hoe het blijft investeren en veranderingen stimuleren om een groenere planeet mogelijk te maken door middel van drie belangrijke pijlers: Planeet, Mensen en Zakelijke Impact.

Het rapport geeft aan dat Smurfit Kappa zijn CO₂-uitstoot van fossiele brandstoffen in 2021 met 6% heeft verminderd in vergelijking met het voorgaande jaar. Sinds 2005, de referentiedatum voor het bedrijf, is de uitstoot al 41,3% verminderd en het bedrijf gaat verder op de ingeslagen weg om de doelstelling van netto-nul-uitstoot te bereiken. Daarnaast heeft Smurfit Kappa in 2021 verschillende prestaties geleverd die het leiderschap van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid aantonen:

  • Het is het eerste FTSE 100-bedrijf dat 5 sterren kreeg van Support the Goals als erkenning voor zijn steun aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.
  • De producten en het circulaire businessmodel van Smurfit Kappa worden gekenmerkt als een 'aanzienlijke bijdrage' aan SDG 12: 'Verantwoorde productie en consumptie'.
  • Het bedrijf heeft zijn Groene Financieringskader en zijn eerste groene obligatie gelanceerd, die veel investeerders heeft aangetrokken en de laagste coupon in de geschiedenis van de kredietrating voor een zakelijke emittent heeft behaald.
  • Het Science Based Target-initiatief (SBTi) heeft emissiereductiedoelstellingen van Smurfit Kappa als consistent bevonden, waarbij de Overeenkomst van Parijs als referentie wordt gebruikt.

Multibrandstofketel
Een voorbeeld van een duurzaamheidsproject waar het bedrijf voor heeft gekozen, is de investering van € 11,5 miljoen in een multibrandstofketel bij de papierfabriek in de Duitse gemeente Zülpich, die een duurzamere brandstofbron vormt voor de opwekking van stoom en elektriciteit. De investering zal 55.000 ton CO₂-uitstoot elimineren vanaf 2022, wat een vermindering van 25% van de CO₂-uitstoot in de fabriek betekent.

Andere belangrijke punten in dit 15e Duurzaamheidsrapport zijn:

  • Maatschappelijke projecten ontvingen in 2021 € 4,9 miljoen
  • Vermindering van het waterverbruik met 6,2% op jaarbasis
  • Daling van de intensiteit van het storten van afval met 29,2% sinds 2013 of 7% op jaarbasis

Voor meer informatie:
Smurfit Kappa
www.smurfitkappa.es

Publicatiedatum: