Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Colombia is de grootste producent en exporteur van physalis"

Physalis is het op één na meest geëxporteerde exotische fruit van Colombia. Volgens gegevens van de Nationale Statistiekdienst (DANE) exporteert het Zuid-Amerikaanse land de goudbessen naar 17 landen, waaronder Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Brazilië, Frankrijk, België, Canada, Duitsland, de Verenigde Staten en Nederland. De export groeide in 2022 tot nu toe met 18%, in navolging van de trend die al in 2021 werd waargenomen. Ook de prognoses voor de toekomst zijn positief.

"In de eerste helft van 2021 zagen we een stijging van 15% in de export van physalis dankzij de heropening van de horeca, die bijna 40% van onze omzet in het buitenland vertegenwoordigt. We bevinden ons eigenlijk nog in een beginstadium wat de bekendheid van dit fruit op de exportmarkten betreft. We hebben het voordeel dat we jaarrond fruit van hoge kwaliteit kunnen oogsten en dat we physalis toegevoegde waarde kunnen bieden met producten zoals jam en smoothies", zegt Alejandro Ángel, CEO van Caribbean Exotics en voorzitter van het Physalis Exportcomité van de Nationale Vereniging voor Buitenlandse Handel (Analdex).

"Colombia is wereldwijd de grootste producent en exporteur van dit fruit", voegt Flavia Santoro Trujillo, voorzitster van ProColombia, toe. "We hebben belangrijke stappen gezet in de internationale promotie van het fruit, waarbij we de sector vooral begeleiden op relevante internationale beurzen. Dit jaar staan we op Fruit Attraction, een van de belangrijkste AGF-beurzen in Europa, die van 5 tot en met 7 oktober in Madrid wordt gehouden. We zullen er deelnemen met 10 bedrijven die fruit exporteren, waaronder de belangrijkste exporteurs van physalis van Colombia."

Bron: extrategiamedios.com

Publicatiedatum: