Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar betreedt Letse markt

Noorwegen: Reitan Retail rapporteert lagere winst, streeft naar groei in aanloop naar beursgang
Het Noorse Reitan Retail heeft voor 2021 een daling van de operationele winst gemeld ten opzichte van het record van het jaar voordien en heeft gezegd dat het klaar is om de groei in levensmiddelen en andere activiteiten te hervatten in de aanloop naar een geplande beursnotering.
Het familiebedrijf, dat meer dan 3.800 buurtwinkels, supermarkten en benzinestations heeft in Scandinavië en de Baltische staten, heeft ook een onafhankelijke bestuursvoorzitter benoemd. Het bedrijfsresultaat (EBIT) voor het hele jaar daalde van € 430 mld in 2020 naar € 370 mld, maar was nog steeds hoger dan de € 290 mld die in 2019 werd verdiend.
Bron: esmmagazine.com 

Overname Deen stuwt omzet Ahold Delhaize in Europa in Q1
De overname van 38 Deen-winkels vorig jaar hielp de Europese operatie van Ahold Delhaize om een marginale omzetstijging te melden in het eerste kwartaal van het jaar, een periode die verder werd beïnvloed door moeilijke vergelijkende cijfers. De netto-omzet van de Europese tak van de groep steeg met 0,6%, of 0,3% bij constante wisselkoersen, terwijl de vergelijkbare omzetgroei met 3,1% daalde (tegenover een stijging met 8,2% in dezelfde periode vorig jaar). De netto-omzet van de Europese activiteiten van Ahold Delhaize bedroeg € 7,57 mld in het eerste kwartaal, tegenover € 7,52 mld in dezelfde periode vorig jaar. In de VS steeg de netto-omzet met 5,8%, terwijl de online omzet met 4,6% steeg, voegde het bedrijf eraan toe.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Co-op plaatst extern luik in winkel Brighton voor click-and-collect klanten
Een Co-op winkel in Brighton, East Sussex, test een serviceluik aan de buitenkant waar klanten hun boodschappen kunnen afhalen. De Co-op heeft de nieuwe dienst geïntroduceerd in Lewes Road, een winkel die is aangewezen als een van de drukste in het VK voor click-and-collect bestellingen. De service is zo opgezet dat klanten met weinig tijd online geplaatste bestellingen kunnen afhalen zonder in de winkel in de rij te hoeven staan.
Bron: talkingretail.com 

Spar betreedt Letse markt
De internationale supermarktketen Spar gaat deze zomer van start in Letland, zo meldt de Letse nieuwsdienst. Vertegenwoordigers van het bedrijf zeiden dat de eerste winkels deze zomer in Letland zullen worden geopend. "We zijn in onderhandeling met een aantal retailers die al actief zijn in de sector en die geïnteresseerd zouden zijn om in de Spar-keten te werken," zei bestuursvoorzitter Andris Vilcmeiers die eerder aan het hoofd heeft gestaan van Maxima Latvija en ook Putnu Fabrika Kekava.
Bron: eng.lsm.lv 

Publicatiedatum: