Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In 2024 operationeel

Nieuwe containerterminal in Egyptische havenstad Damietta

In de Egyptische havenstad Damietta (200 km ten noorden van Caïro) wordt een nieuwe terminal gebouwd. Er werd een joint venture opgericht voor de ontwikkeling en exploitatie van de nieuwe 'Terminal 2'. De joint venture, Damietta Alliance Container Terminal, wordt gevormd door drie grootaandeelhouders: Hapag-Lloyd (39%), Eurogate Damietta (29,5%) en Contship Damietta (29,5%). Twee andere partners, Middle East Logistics & Consultants en Ship & C.R.E.W. Egypt, bezitten ieder 1% van de aandelen. 

De nieuwe Terminal 2 in de haven van Damietta zal naar verwachting in 2024 operationeel zijn en over een totale capaciteit van 3,3 mln TEU beschikken. De nieuwe terminal zal dienen als strategische overslaghub voor Hapag-Lloyd in het oostelijk Middellandse zeegebied. 

“Met deze nieuwe terminal kan Hapag-Lloyd haar overslagactiviteiten in het oosten van het Middellandse zeegebied fors verbeteren en toegang tot de lokale Egyptische markt verkrijgen," aldus Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd. 

Thomas H. Eckelmann, bestuursvoorzitter van Eurogate: "Zodra Terminal 2 in 2024 operationeel wordt dan kunnen Hapag-Lloyd en haar partners gebruikmaken van een ultramoderne terminal met voldoende capaciteit en een dicht feedernetwerk."

Cecilia Eckelmann-Battitello, bestuursvoorzitter van Contship Italia: "We voelen ons bevoorrecht en zijn de Egyptische overheid erg dankbaar voor haar medewerking. De joint venture heeft de toezegging gekregen dat zij de terminal 30 jaar mag exploiteren. Dit biedt ons en onze klanten een langetermijnperspectief voor de haven van Damietta."

De Egyptische minister van Transport, Kamel Al-Wazir: "Dit is een goed geplande samenwerking die is gericht op het positioneren van Egypte als wereldwijde logistieke en handelshub. In de eerste fase zal de haven van Damietta worden ontwikkeld tot geïntegreerde logistieke hub voor containers, waarna er logistieke corridors worden ontwikkeld die via het spoorwegnetwerk worden verbonden met de diverse teeltgebieden in Egypte."

De definitieve ondertekening van de concessieovereenkomst vond onlangs in Caïro plaats. 

Voor meer informatie: 
www.hapag-lloyd.com

Publicatiedatum: