Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse bananentelers leveren 60 mln bananen aan scholen

Bananentelers in Vale do Ribeira, Brazilië, hebben een overeenkomst ter waarde van R$ 30 miljoen (ruim 5,5 mln euro) gesloten met de regering van São Paulo en zullen 60 miljoen bananen leveren aan  openbare staatsscholen. Nu de kinderen weer naar school kunnen, heeft de regering de routine van openbare oproepen voor de levering van fruit voor de schoollunches hervat.

Bij de eerste oproep, afgelopen vrijdag 6 mei, hebben de 12 coöperaties van bananentelers in de regio contracten gesloten die samen meer dan 30 miljoen R$ vertegenwoordigen. Vorig jaar hadden zij al deals gesloten ter waarde van R$ 5 miljoen (926.000 euro) en R$ 12 miljoen (ruim 2,2 mln euro).

Volgens de voorzitter van de coöperatie (Coopercentral), Rafael Grothe de Oliveira, vertegenwoordigen de contracten de helft van de inkomsten van ongeveer 1.500 kleinschalige bananentelers verspreid over acht gemeenten in de Ribeira-vallei.

Bron: abrafrutas.org

Publicatiedatum: