Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkije hoopt knoflookexport dit seizoen uit te breiden

Het Turkse knoflookseizoen is pas net begonnen. Kerem Baltu, exportmanager bij het Turkse exportbedrijf Tumen Tarim, vertelt dat de knoflookteelt in Turkije groeit. "Het nieuwe knoflookseizoen is in de eerste week van mei van start gegaan. Dit jaar zal Turkije in totaal ongeveer 100.000 ton knoflook oogsten. Dit is meer dan voorgaande jaren. De knoflookteelt neemt ieder jaar verder toe in Turkije."

Nu de teelt toeneemt, groeien de exportaantallen eveneens, zo legt Kerem uit. China heeft momenteel moeite met het bevoorraden van haar gebruikelijke markten. "De lokale markt voor Turkse knoflook is erg goed, maar we hebben onze export naar Europa, het Midden-Oosten ook opgeschaald, inclusief die naar Rusland en Oekraïne. Vorig jaar was het internationale transport het grootste obstakel. Er was een enorm tekort aan containers en de vrachttarieven waren erg hoog. Dit heeft ertoe geleid dat China momenteel problemen heeft met de levering van knoflook, waardoor de vraag naar Chinese knoflook af is genomen. Dit betekent dat Turkije dit seizoen de kans heeft om haar exportmarkten en -aantallen uit te breiden."

Kerem verwacht dat de Noord-Amerikaanse markt dit jaar erg belangrijk zal worden. "Vorig seizoen hebben we een aantal proefzendingen met knoflook naar de Verenigde Staten verzonden. Gelukkig heeft onze knoflook een goede indruk achtergelaten. We willen ons dit seizoen echter op zowel de Verenigde Staten als Canada richten voor de export. Om hierin te slagen zijn we op zoek naar sterke partners in de Verenigde Staten en Canada."

"Dit seizoen was het relatief koud. Dit heeft tot gevolg gehad dat de maten van de knoflook kleiner zijn dan vorig seizoen, hoewel het verschil gering is. Over het algemeen zal dit geen invloed hebben op onze leveringscapaciteit. We rekenen op een goed seizoen met een grotere export en de mogelijkheid om onze knoflook af te zetten in de Verenigde Staten en Canada. Laten we hopen dat we sterke partners vinden!" zegt Kerem tot slot.

Voor meer informatie: 
Kerem Baltu
Tümen Tarim
+90 324 454 0088
kerem@tumen-tarim.com
www.tumentarim.com

Publicatiedatum: