Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Opening Belarus gaf vooral opleving bij categorie II peren"

Tholen - Sinds begin deze maand staat Belarus (Wit-Rusland) de import van een aantal producten, waaronder appelen en peren, weer toe. De perenmarkt heeft door de opening van Belarus een opleving gekend. Je ziet dit met name terug in de prijzen voor de categorie 2 peren", zo stelt een Hollandse exporteur. 

Het effect op de finale prijs naar de teler blijft volgens de perenhandelaar echter beperkt, omdat de categorie 2 gemiddeld genomen 10-15% van een Hollandse partij betreft. In België ligt dit percentage beduidend hoger vanwege het grote aantal 'flesperen'.

Vanwege de Wit-Russische sanctiemaatregelen mogen de vrachtauto’s met fruit niet verder dan 50 km het land in. Ze moeten hun lading in logistieke centra afleveren waarna de producten door Russische of Wit-Russische vervoerders verder worden getransporteerd, zo meldde NFO eerder al.

Publicatiedatum: