Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeroen van der Spek, Groda AGF:

"Met name prijs van klasse II Conference-peren blijft goed op niveau"

Tholen - Op de hardfruitmarkt moet men het momenteel vooral van de vaste programma's hebben. "Die lopen normaal door, de handel eromheen is wel een stuk minder dan normaal", vertelt Jeroen van der Spek van Groda AGF uit Est, gespecialiseerd in de handel in hard- en zachtfruit.



"Tegelijkertijd blijven de prijzen van met name de Conference-peren op een redelijk hoog niveau. Zeker de klasse II peren liggen op een hoger niveau dan we gewend zijn. Voor appelen is het het hele seizoen al lastig vanwege de grote Europese oogst. Ook hierbij lopen de vaste lijnen wel door, maar is het daaromheen lastig om extra verkoop te realiseren", vervolgt de verkoper.

Groda AGF verkoopt haar fruit op de Europese markt. "Met name Engeland en Duitsland doen dit jaar goed mee. De export naar Frankrijk staat meer onder druk, daar zien we een fors prijsverschil ten opzichte van de Nederlandse prijzen", vertelt de verkoper.

Voor de overgang naar het nieuwe hardfruitseizoen verwacht hij geen problemen. "Zoals het er nu naar uitziet, zal er voldoende fruit komen en hebben we genoeg kwalitatief hoogwaardig fruit beschikbaar om het seizoen rond te maken."

Voor meer informatie:
Jeroen van der Spek
Groda AGF
Het Nieuwe Achterom 1 
4185 PA Est
Tel.: +31 (0)345 569641
jeroen@groda.nl 
www.groda.nl