Aspergo

"Ready-to-eat aspergemenu door de brievenbus"

Tholen – In Limburg en Brabant is het heel normaal dat er in het aspergeseizoen 3 keer in de week asperges op het menu staan. Daarentegen kennen mensen die boven de rivieren wonen de asperge soms niet eens. Aspergo wil daar verandering in brengen. Ze ontwikkelden een aspergemenu dat door de brievenbus past en binnen 5 minuten op tafel staat.


3 varianten, met ham, zalm en vega

"Door het eten van asperges zo gemakkelijk en lekker mogelijk te maken, hopen we dat mensen het vaker gaan eten," vertelt Bart van der Horst van Aspergo. Het idee komt uit de koker van Micky Taylor, eigenaar van Taylor Made Catering & Co. "Hij groeide op in Well, Limburg en zijn opa en oma werkten altijd mee in het aspergeseizoen om te oogsten. Ze aten dan minstens 3 keer in de week asperges. Toen Micky bij het Amstelhotel in Amsterdam kwam te werken, kwam hij erachter dat ze daar wel met de mooiste producten werken, maar hij miste de asperge."

Dat boven de rivieren het eten van asperges niet vanzelfsprekend is, kwam opborrelen in coronatijd. Micky had na zijn ervaringen in Amsterdam zijn eigen cateringbedrijf opgestart in Den Bosch. Toen bij de uitbraak van corona in Nederland de horeca en evenementensector moest sluiten was dat midden in het aspergeseizoen. Telers en leveranciers bleven met kisten vol asperges zitten en toen kwam Micky op het idee om hen te helpen en bedacht het Aspergo concept. Dat bleek een succes en was voor hem ook een nieuwe manier om aan inkomsten te komen. "De catering lag toen natuurlijk helemaal stil", vertelt Bart.

Via social media zetten ze Aspergo online in de markt en door heel Nederland worden de menu’s besteld en gekoeld verstuurd. De hoofdmenu’s kunnen door de brievenbus, maar er zijn ook pakketten met 3 gangen menu’s, vooraf aspergesoep en toe hangop met aardbeien, die verder uitgebreid kunnen worden met een aspergewijn. De aspergesoep is ook apart te bestellen.

Aspergo’s zijn er in drie varianten: met ham, zalm of vegetarisch. De gerechten zijn gebaseerd op het traditionele recept, elk menu bevat standaard ei, botersaus, peterselie en krieltjes. De menu’s zijn te bestellen in veelvouden van 2 personen. Het grote voordeel is dat het menu ready-to-eat is, asperges en krieltjes zijn sous-vide gegaard en hoeven alleen nog even opgewarmd te worden in warm water. De ingrediënten zijn uit de korte keten en kwalitatief van hoog niveau, AA asperges komen direct bij teler Wiljan van de Deijden in Den Dungen vandaan.

"Het loopt erg goed," vertelt Bart. "Bestellingen komen vanuit heel Nederland, zeker ook van boven de rivieren, maar de meeste bestellingen komen echter uit het zuiden van Nederland. Bekendheid met de groente blijft een belangrijke rol spelen, maar uit de noordelijke streken komen wel steeds meer herhaalbestellingen. De 3-gangen menu’s zijn vooral in trek rondom feestdagen zoals Pasen en Moederdag."

Aspergo volgt het Hollandse aspergeseizoen en loopt door tot en met 24 juni. "We bieden alleen de hoogste AA kwaliteit asperges en kunnen en willen daarom alleen met Hollandse asperges werken", besluit Bart.

Voor meer informatie:
Bart van der Horst
Aspergo
info@aspergo.nl  
www.aspergo.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.