Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lamboseeds

Nieuwe Dolce Passione watermeloen gepresenteerd

De Italiaanse Dolce Passione is een pitloze premium-watermeloen met een zwarte schil, wat het sterke contrast met het rode vruchtvlees versterkt. Het werd officieel gepresenteerd op Macfrut op donderdag 5 mei 2022, maar al in 2021 zijn er uitgebreide marktproeven uitgevoerd.

Het is het resultaat van teamwerk waarbij het Italiaanse Lamboseeds zich al 7 jaar bezighoudt met experimenten en geavanceerd onderzoek, in een synergie die de werelden van teelt en handel heeft samengebracht met Alma Seges (Eboli, Salerno) en Ortofrutta Castello (Stanghella, Padua).

Een moment tijdens de presentatie op 5 mei 2022 op Macrut: Sandro Colombi en Luciano Trentini

"Het resultaat is een watermeloen met een heldere, gelijkmatige zwarte schil en met helderrood en knapperig vruchtvlees. De brix-waarde is nooit minder dan 12 en de meloen is rijk aan vezels dankzij zijn pitloze karakter. De teelt bedraagt ongeveer 4.000 ton in deze eerste fase, verspreid over verschillende delen van Italië, van Sicilië tot Lombardije, op een areaal van ongeveer 100 hectare", zegt Sandro Colombi van Lamboseeds. 

Het meest opvallende kenmerk is de zoetheid van het vruchtvlees, met een hoge en constante Brix-graad gedurende de hele teeltperiode. "Italië is goed voor minder dan 0,5% van de wereldwijde teelt van watermeloenen en neemt de 20e plaats in op de lijst van belangrijkste telers. Om het hoofd te bieden aan de felle Europese concurrentie van Spanje en Griekenland, worden er door ons alleen gewassen van hoge kwaliteit aangeboden. De commerciële bedrijven die dit gewas op de markt brengen, bieden de consument via de groothandelaren hele watermeloenen aan met een gewicht tussen 3,5 en 6 kg. Om de afzet te vergemakkelijken, zal de Dolce Passione ook online worden aangeboden", zegt Sandro Colombi.

Sandro Colombi, directeur van Lamboseeds, met de Dolce Passione

De wereldwijde teelt van watermeloenen wordt aangevoerd door China, gevolgd door Iran, Rusland, India en Turkije. Volgens de laatste beschikbare gegevens heeft Italië een teeltgebied van ongeveer 16.000 hectare dat goed is voor ongeveer 539.000 ton watermeloenen. De belangrijkste gebieden zijn Lazio, Apulië, Sicilië, Lombardije, Campanië en Emilia Romagna. 

Voor meer informatie:
Sandro Colombi  
Lamboseeds
+39 331 5249901
s.colombi@lamboseeds.com
giovanni.zenari@gmail.com 

Publicatiedatum: