Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Barbecue en Sale&Pepe dankzij samenwerking tussen New Factor en Wonderful

Gearomatiseerde pistachenoten in Italië

Op de Macfrut-beurs in Italië heeft New Factor een nieuw product voorgesteld dat in samenwerking met Wonderful, wereldwijd een van de grootste bedrijven in de notensector, op de Italiaanse markt beschikbaar komt. We spraken erover met Francesco Perego, directeur van New Factor.

Hoe belangrijk is pistache voor jullie?
Francesco Perego (FPE): "Pistachenoten zijn samen met pindanoten het interessantste artikel in het segment geroosterde/geroosterde en gezouten producten en een van de favoriete ingrediënten in snacks op basis van noten. Pistache maakt ongeveer 15% van onze volumes uit en het blijft een zeer strategisch product, omdat de omzet nog steeds groeit. We brengen de noten onder ons eigen merk of onder het huismerk van supermarkten op de markt. En sinds 2019 zijn we in Italië ook de exclusieve verdeler van de merkproducten van Wonderful, een wereldleider in de notensector."

De nieuwe verpakking voor Italiaanse pinda's

Wat zijn de belangrijkste herkomstlanden voor pistache en zijn die in de loop der jaren veranderd?
Francesco Perego: "De belangrijkste herkomstlanden voor pistache zijn nog steeds de VS en Iran, en Turkije voor gedopte noten. Ook Europese landen zoals Griekenland en Spanje maken vooruitgang, maar ze zijn nog niet echt concurrerend in prijs en ze hebben ook geen grote hoeveelheden. In Spanje neemt de teelt wel toe, zeker de biologische teelt."

Barbecue en Sale&Pepe, twee nieuwe pistacheproducten van Wonderful

Zullen nieuwe pistacheproducten de traditionele pistachenoten verdringen?
Francesco Perego: "New Factor is de afgelopen drie jaar een weg ingeslagen om naast het standaardaanbod ook onderscheidende producten aan te bieden. Vandaar de samenwerking met Wonderful, een groot Californisch bedrijf dat met zijn natuurlijke en gearomatiseerde pistache in dop een sterk merk heeft kunnen bouwen rond dit product. Het aanbod van Wonderful is in april verrijkt met drie gedopte producten, waarvan twee absolute nieuwigheden zijn: Barbecue en Sale&Pepe. Het derde product is Roasted&Salted. De twee nieuwigheden zijn een unicum in de categorie en we denken dat ze een nieuw marktsegment kunnen openen. Uit gegevens van Wonderful blijkt immers dat in andere landen kannibalisatie* met pistache in dop bijna niet bestaat, aangezien het gedopte product zich op een andere consumentengroep richt."

Alessandro Annibali en Francesco Perego 

Welke verkoopkanalen overheersen?
Francesco Perego: "De supermarktketens blijven voor het aanbod van Wonderful samen met de Travel Retail het belangrijkste afzetkanaal. In de Italiaanse supermarkten is er een permanent aanbod in het schap en worden er ook promotieacties opgezet, zoals nu aan het begin van de de Giro d'Italia. Het Californische bedrijf is een officiële sponsor van de Ronde van Italië."

Welke positie bekleedt Wonderful in de internationale markt en Francesco Perego: "Wonderful is een wereldspeler, leider in de pistachesector. Het bedrijf is volledig verticaal geïntegreerd en heeft bijna 41.000 ha pistacheboomgaarden in Central Valley in Californië. Daardoor heeft het de volledige controle over een omvangrijk aanbod en over de kwaliteitsstandaard voor de wereldwijde distributie van haar producten onder het merk Wonderful.

* introductie op de markt van een nieuw product, waardoor de afzet van een reeds bestaand soortgelijk product daalt 

Voor meer informatie:
New Factor Spa
Via Ausa, 72
47852 Coriano (Rimini) - Italië
Tel: +39 (0)541 759555
info@newfactor.it 
www.newfactor.it

Publicatiedatum: