Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse appeloogst en -export zullen naar verwachting stijgen

Geraamd wordt dat de appeloogst en -export van Nieuw-Zeeland in het afzetseizoen 2021/22 (januari 2022-december 2022) zullen toenemen, maar ver onder de eerder geraamde niveaus zullen blijven als gevolg van het aanhoudende tekort aan oogstarbeiders.

De combinatie van minder arbeidskrachten wegens de sluiting van de internationale grenzen en een vertraging van de pluk- en verpakkingsactiviteiten wegens Covid-19-uitbraken onder het personeel heeft tot gevolg dat sommige blokken appelboomgaarden van mindere kwaliteit niet worden geoogst.

Ook de hevige regenval in de Hawke's Bay heeft het begin van de oogst vertraagd en er wordt niet verwacht dat er voldoende arbeidskrachten zullen zijn om de achterstand in te halen, wat ook de opbrengst en de exportcijfers onder druk zullen zetten. Ook het aantal appelen voor verwerking zal naar verwachting relatief beperkt blijven, aangezien de bedrijven hun beperkte arbeidskrachten prioritair inzetten om die appelen te plukken die van exportkwaliteit en van de meest toegevoegde waarde zijn.

Klik hier om het volledige verslag te bekijken.

Bron: apps.fas.usda.gov

Publicatiedatum: