Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Import speelt overheersende rol bij groeiende vraag naar avocado's in de VS

De honger naar avocado's in de Verenigde Staten is sinds het begin van de jaren 2000 echt toegenomen. Van 2000 tot 2021 is de hoeveelheid avocado's die per persoon beschikbaar is, een indicatie voor de consumptie, verdrievoudigd tot meer dan 3,6 kg per persoon.

De VS hebben sinds 2000 gemiddeld ongeveer 181,5 miljoen kilo avocado's per jaar geoogst, maar de teelt is sinds 2011 langzaam gedaald door een afname van het Amerikaanse avocado-areaal. De invoer is gestegen om het hele jaar door aan de vraag te voldoen.

Geïmporteerde avocado's zijn nu goed voor 90 procent van het binnenlandse aanbod, vergeleken met 40 procent in het begin van de jaren 2000. In het verkoopseizoen 2020/21 bereikte de invoer van avocado's uit de VS een recordhoogte van 1.213 miljard kilo. Mexico is de grootste avocadoteler ter wereld, en de Verenigde Staten zijn de belangrijkste bestemming voor de export van avocado's uit Mexico.

De Verenigde Staten importeren in 2019-21 jaarlijks gemiddeld 1,02 miljard kilo uit Mexico, vergeleken met 24,9 miljoen kilo in 2001-03. Van 2019-21 kwam 88 procent van alle zendingen uit Mexico, terwijl 7 procent afkomstig was uit Peru, 3 procent uit de Dominicaanse Republiek en 1 procent uit Chili.

Bron: ers.usda.gov

Publicatiedatum: