Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jacob Aktalan, MG Fruit:

"Met dit stralende weer hebben we een tekort aan meloenen om aan de vraag te voldoen"

Tholen - "De afzet van alle meloenentypes verloopt boven verwachting goed", zo stelt Jacob Aktalan van MG Fruit uit Ridderkerk. "Het overzeese seizoen is ook al heel redelijk verlopen met relatief hoge prijzen en weinig echte inzinkingen. Met dit stralende weer hebben we zowel de laatste overzeese als de Spaanse meloenen nodig om de markt te voorzien."

"Kwalitatief houdt het Spaanse seizoen nog niet helemaal over, maar de Galia's uit Almeria zien er nooit het allermooiste uit. Maar doordat er nauwelijks alternatieven zijn, is er toch een goede vraag op de markt, want Spanje heeft nog niet voldoende om aan alle vraag te voldoen. Verder is Honduras zo goed als klaar met Galia's en helemaal klaar met het sturen van Cantaloupe-meloenen", aldus de importeur.

"Met name de seedless meloenen zijn goed aan de prijs. Watermeloenen verkoop je in Nederland voor een prijs rond de 1,40/1,50 euro per kilo. De prijs van Piel-de-Sapo en gele meloenen gaat al snel richting de 20 euro en voor de Spaanse Galia's wordt nu een prijs rond de 9/10 euro gevraagd."

"Al met al kan het weer een spannend seizoen worden. De geluiden zijn dat er veel minder is aangeplant dan vorig jaar en dat is goed verklaarbaar, want dat was ook een dramatisch seizoen. Met alle gestegen kosten van energie, transport en verpakking ligt het dan niet voor de hand dat er grote volumes aangeplant zijn. Ik ben benieuwd hoe het seizoen zich verder zal ontwikkelen, maar bij deze temperaturen zie ik de verkoop niet snel afnemen."

Voor meer informatie:
Jacob Aktalan
MG Fruit
Selderijweg 90-E
2988 DG Ridderkerk
Tel.: +31 (0)6 126 762 57
jacob@mgfruit.nl 
www.mgfruit.nl