Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Netting op de schil van galiameloenen, hoe doe je dat?

Netting op de schil van galiameloenen, hoe doe je dat? Maas Fruit Quality Inspection gaat erop in via een post op LinkedIn. "Netting op de schil bij meloenen is een verschijnsel dat dient als bescherming van de schil. Er vormt zich een soort kurkachtig weefsel op de schil.
We zien verschillen in de mate van netting. Sommige meloenen zijn bijna glad, andere laten een overvloed aan netting zien. Een eerste reden in dit verschil is een raseigenschap. Binnen de groep van galia meloenen bestaan meerdere subvariëteiten. De vorming van het weefsel hangt samen met een uitgebalanceerde voeding. Wanneer er tekorten zijn, zal het weefsel zich minder ontwikkelen.

"Ten tijde van een tijdelijke verstoring kan de netting samenkomen en een dichte structuur laten zien", gaat MFQI verder. "Dit wordt niet beoordeeld als een schilschade. Bij afrijping en opzwelling aan de plant komt de structuur meer open te staan. In alle gevallen van genoemde voorbeelden, bestaan er geen regels over hoe om te gaan met de netting. Commerciële wensen zijn er uiteraard wel."

Voor meer informatie:
Maas Fruit Quality Inspection
Tel +31(0)646134044
info@mfqi.nl
www.mfqi.nl

Publicatiedatum: