"Mango-oogst in Chinese Panzhihua zal naar verwachting dalen"

Het binnenlandse mangoseizoen in China staat op het punt te beginnen. Verwacht wordt dat de mango-opbrengst in Panzhihua dit seizoen zal teruglopen omdat de weersomstandigheden niet ideaal zijn geweest. Manager Tan van My Rural Agricultural Science and Technology sprak onlangs over de omstandigheden in de Chinese mangoteeltgebieden.

Panzhihua ligt op de 26e breedtegraad ten noorden in het zuidwestelijke binnenland van China. De regio is subtropisch en heeft een droog riviervalleiklimaat. Panzhihua wordt vaak beschreven als een gebied met "de warmte van het zuiden en de zonneschijn van het noorden." De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 20,3ºC. "Panzhihua brengt een grote aantal rassen mango's voort. Aiwen-mango's rijpen doorgaans midden mei en de piekperiode van hun verkoopseizoen loopt door tot in juli. Yexiang-mango's en Hongguifei-mango's beginnen te rijpen in juni. Jinhuang-mango's volgen begin juli. De rijpingsperiode van Jinhuang-mango's duurt een maand, wat bijdraagt tot de populariteit van dit ras op de Chinese markt. Het laatste mangoras, dat in de teeltgebieden van Panzhihua rijpt, is de laatrijpe Keitt-mango. De totale oppervlakte die voor de aanplant van Keitt-mango's wordt gebruikt, is vrij groot. Het verkoopseizoen van Keitt mango's kan drie of vier maanden duren tot half december," aldus Tan. "Dit jaar waren de weersomstandigheden echter minder dan ideaal toen de mangobomen in bloei stonden, zodat de totale opbrengst kleiner is dan in voorgaande jaren."

"Het areaal dat in Panzhihua aan mangoplantages is gewijd, bedroeg vorig jaar 68.667 ha. Er zijn meer dan 47.000 mangotelers. Het totale mango-areaal in China bedraagt ongeveer 333.333 ha, dus Panzhihua is verantwoordelijk voor een vijfde van de nationale mangoteelt," aldus Tan. "De mango's van Panzhihua hebben rijk geel vruchtvlees en zachte vezels. Ze zijn sappig, zoet en rijk aan voedingsstoffen. De textuur van Panzhihua mango's is glad en zacht. En ze zijn verser en lekkerder dan mango's uit andere teeltgebieden."

"De pandemie had een duidelijke impact op de mangomarkt in de afgelopen twee seizoenen, maar het gemeentebestuur van Panzhihua werkte samen met verschillende grote e-commerce platforms om de binnenlandse en exportmarkten voor Panzhihua mango's uit te breiden. De mangotelers kregen uitgebreide steun voor de toeleveringsketen die hen hielp de overstap te maken van "in hun winkel zitten wachten op klanten" naar "actief online mango's verkopen". De teeltgebieden van Panzhihua hebben al meer dan 150.000 ton mango's online verkocht. Dat is 40% van de totale afzet. Panzhihua verkoopt niet alleen mango's aan eersteklas steden als Beijing, Shanghai en Guangzhou, maar ook aan verder weg gelegen markten als Duitsland, Nederland, Canada, Rusland, Singapore en Maleisië."

Over de uitdagingen van het komende mangoseizoen zei Tan het volgende: "Hoewel we veel nieuwe online verkoopkanalen hebben geopend, zorgt de pandemie nog steeds voor problemen op het gebied van arbeid, bewerking en distributie. Het is echter nog te vroeg in het seizoen om de verkoopomstandigheden te voorspellen."

My Rural Agricultural Science and Technology is gevestigd in Sichuan. Hun mangoplantage beslaat een oppervlakte van meer dan 133 ha. Zij verkopen hun producten in meer dan 13 landen en gebieden. Naast mango's verkoopt het bedrijf ook peren en winterjujubes.

Voor meer informatie:
Manager Tan
Sichuan My Rural Agricultural Science and Technology Co., Ltd.
+86 139 0804 6636
24390558@qq.com 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven