"De enorme hoeveelheid zal de aandacht trekken van de supermarkten"

Peru voorziet grote volumes nieuwe blauwe bessenrassen in 2025

Naar verwachting zal Peru het blauwe bessenseizoen afsluiten met een export van 222.714 ton. Een groot deel van dat fruit is nog van de eerste rassen die in Peru werden aangeplant. In de nabije toekomst komt daar volgens Ricardo Polis, regionaal directeur van Fall Creek Farm & Nursery, verandering in. "Dit seizoen is er immers een rassenvernieuwing ingezet."

"De revolutie in de consumptie van blauwe bessen is reeds begonnen, zoals eerder al gebeurde met druiven. Binnenkort zal de consument fruit van betere kwaliteit ter beschikking hebben, dat ook zoeter, groter en knapperiger is. En de teler zal genieten van een hogere productiviteit per hectare en lagere oogstkosten", voegt hij eraan toe. De nieuwe rassen hebben een gemiddelde opbrengst van ruim 28.000 kilo per hectare tegenover ongeveer 20.000 kilo voor de huidige rassen.

Volgens Polis leidt Peru de rassenvernieuwing op de blauwe bessenmarkt. Hij voorspelt dat van de meer dan 300.000 ton blauwe bessen die Peru in 2025 zou kunnen exporteren, ongeveer 120.000 ton nieuwe rassen zullen zijn. "Dat is een aanzienlijk volume en het zal de aandacht trekken van de beste supermarkten ter wereld. Ook Marokko, Mexico en Chili zijn dezelfde weg ingeslagen", merkt hij op.

Polis wijst erop dat de nieuwe teeltgebieden Áncash (Callejón de Huaylas) en Cajamarca bewezen hebben over geschikte weersomstandigheden te beschikken om blauwe bessen met een uitzonderlijke smaak te telen.

Bron: gestion.pe / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven