Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Peruaanse druiven j-o-j +584% in april

De Peruaanse export van druiven groeide in 2021/22 (van oktober tot en met april) met 14% in vergelijking met het voorgaande seizoen. In totaal werd 537.000 ton uitgevoerd. Het exportseizoen was vooral langer dankzij de grotere hoeveelheid late druivenrassen.

"De afzet in vorige seizoenen kwam meestal in maart ten einde. Er werden toen nauwelijks nog hoeveelheden verzonden in april, maar in het net afgelopen seizoen zijn er ook in april interessante volumes uitgevoerd", zegt Fernando Cillóniz Benavides, voorzitter van het adviesbureau Inform@cción.

Dit hogere volume late rassen kon al waargenomen worden in de maand maart, toen 21.374.157 kilo druiven werd geëxporteerd, een stijging van 120,2% ten opzichte van de 9.706.212 kilo in maart 2020/2021.

De grootste stijging deed zich echter voor in april, toen 5.951.197 kilo werd geëxporteerd, een stijging van 584% ten opzichte van de 870.095 kilo in april 2020/2021.

Cillóniz herinnert er ook aan dat het Peruaanse seizoen vroeger zelfs in de maand februari werd afgerond, omdat er al Chileense druiven op de internationale markt waren in de maand maart.

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: