Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeelandse appelteler T&G Global biedt flexibele uren en vervoer voor alleenstaande ouders

Alleenstaande ouder Borrell Watene verhuisde onlangs terug naar Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland om werk te zoeken dat te combineren was met de schooltijden van zijn twee kinderen. Het plaatselijke arbeidsbureau opperde het idee om deel te nemen aan een nieuw proefprogramma, He Huarahi Hou (New Pathway) genaamd. Dit programma biedt flexibele werktijden voor alleenstaande ouders bij de appelgigant T&G Global en indien nodig ook een lift van en naar het werk.

Hij heeft geen moment spijt gehad en werkt sinds maart in het pakstation van T&G in Whakatu, samen met vijf andere ouders die ook deelnemen aan het werkprogramma. "Ik breng mijn kinderen naar school, kom dan naar mijn werk, maak mijn werk af en ga mijn kinderen halen," zei Watene. "Het is goed om vijf uur per dag te werken ... in het verleden heb ik banen gehad waar ik acht uur of tien uur per dag werkte, dan miste ik tijd met mijn kinderen."

Bron: nzherald.co.nz

Publicatiedatum: