Wit-Rusland heft embargo op invoer van Europese groenten en fruit op

Volgens bronnen uit de Europese AGF-sector zijn de prijzen voor appelen, peren en andere groenten en fruit in Polen en andere EU-landen eind vorige week plotseling beginnen te stijgen. Het was niet gemakkelijk deze tendens te verklaren, aangezien de voorraden van deze goederen groot waren, de vraag beperkt bleef en er geen tekenen van een stijgende tendens waren.

Het blijkt dat Wit-Rusland, zonder luidruchtige verklaringen, na slechts vier maanden zonder leveringen uit de EU te hebben geleefd, heeft toegegeven dat het niet verder kan zonder groenten en fruit van Europese leveranciers, en de markt voor deze goederen weer heeft opengesteld. Het is bekend dat de beslissingen van de leiders van Wit-Rusland niet worden aanvaard zonder overleg met Moskou.

Zoals door velen werd voorspeld, heeft het verbod op de levering van appelen, peren, kool, wortelen en andere groenten en fruit uit de EU aan Wit-Rusland geleid tot een sterke stijging van de binnenlandse prijzen in Wit-Rusland en Rusland. Aangezien noch Rusland noch Wit-Rusland zelf voldoende groenten en fruit kunnen telen, is er een acuut tekort aan basisproducten ontstaan.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven