Peruaanse telers dragen zorg voor kinderen en plattelandsgemeenschappen

De wereldwijde fruitsector heeft een grotere impact op plattelands-gemeenschappen dan alleen het creëren van werkgelegenheid. Zo ook in Peru, waar telers hun verantwoordelijkheid ten aanzien van de gemeenschap uiterst serieus nemen. Zij initiëren maatschappelijke programma's die zijn bedoeld om de vaak geïsoleerde plattelandsgemeenschappen te ontwikkelen en die zich richten op peuters, kleuters, schoolgaande kinderen en volwassen. Hieronder volgt een opsomming van activiteiten die recent werden ondernomen door internationale fruitexporteurs. 

Er is veel moeite gestoken in de programma's van de Association For Sustainable Agricultural Development (Adas). Deze organisatie wordt gevormd door agrarische bedrijven, die het verschil willen maken voor de Peruaanse maatschappij door middel van samenwerking tussen gemeenschappen, de overheid en het bedrijfsleven. 

Don Ricardo Farming uit het Peruaanse Ica zette zich in voor ruim 250 kinderen uit de omgeving van haar bedrijf door voorstellingen te organiseren om de toepassing van bioveiligheidsprotocollen en gezonde leefgewoonten te stimuleren. 

In het kader van het project werden er in La Máquina, Santa Bárbara in het district La Tinguiña en Santa Rosa, Pampa de la Isla en Galagarza in het district San José de los Molinos pakketten met gezonde snacks en maskers uitgedeeld onder kleuters. 

"We willen het beste wat onze samenleving te bieden heeft graag met anderen delen." Samen met het bedrijf Talsa Agroexport deelde Don Ricardo voedzame avocado's uit aan 300 leerlingen en docenten van scholen in Santa Bárbera, Seõr de Luren en La Máquina, in het district La Tinguiña, evenals in Santa Rosa, in het district San José de los Molinos. 

Het Peruaanse Hortifrut nam op haar beurt deel  aan het 'Anemia Zero'-project. Dankzij dit initiatief konden meer dan 600 kinderen in Nuevo Chao en Valle de Dios worden gescreend, waarbij bij een derde bloedarmoede werd vastgesteld. 

"Bij Hortifrut werken we graag mee aan projecten die bijdragen aan het welzijn van de gemeenschap," zo laat het bedrijf weten. 

Camposol werkte ook mee aan het #AnemiaCero-project ter bestrijding van bloedarmoede onder kinderen en organiseerde workshops voor de jongste kinderen van haar werknemers. 

Het bedrijf Cerro Prieto droeg ook bij aan bovengenoemd project. "Via dit soort projecten zijn we actief betrokken bij de ontwikkeling van  plattelandsgemeenschappen. Samen kunnen we meer kansen creëren voor de inwoners van deze regio's, zodat ook zij kunnen dromen van een betere toekomst," zo laat het bedrijf weten. 

Complejo Agroindustrial Beta uit Ica voerde in samenwerking met plaatselijke autoriteiten gezondheidscampagnes uit en is er in geslaagd om in diverse regio's in Peru medische dienstverlening aan te bieden, waaronder in Huasimal en Cruz Verde, Piura,  Tomasita, Lambayeque en La Venta en Santa Cruz.

Voor meer informatie: 
Adas
+51 960 972 632 
www.facebook.com/adasperu.oficial


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven