Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

BLE - week 17/22

'De kwaliteit van de Europese appelpartijen kon over het algemeen nog overtuigen'

Bij de appelen domineerden de Europese partijen nog steeds de markt, waarbij de Duitse partijen de basis van het assortiment vormden: Elstar, Jonagold, Boskoop en Braeburn voerden hierbij de boventoon. Uit Italië arriveerden nog steeds voornamelijk Golden Delicious en Granny Smith. Frankrijk was vooral met Pink Lady en Jazz op de markt vertegenwoordigd. Nederlandse en Belgische leveringen hadden niet meer dan een aanvullende status. De kwaliteit van de Europese partijen kon over het algemeen nog overtuigen. De klanten kochten ze graag. De prijzen bleven in de meeste gevallen stabiel. In enkele gevallen tendeerden ze ook weleens naar boven of naar beneden, maar hier was echter geen duidelijke lijn in te herkennen. De import van overzee nam toe: vanuit Chili arriveerden Royal Gala, Elstar en Granny Smith. Daarnaast arriveerden de eerste Nieuw-Zeelandse appelen: de komst van Cox Orange, Smitten en Royal Gala zorgde voor prijsverlagingen bij de Chileense concurrentie.

Peren
Het aanbod was over het algemeen in overeenstemming met de afzetmogelijkheden. De vraag was vrij matig, waardoor de handel nogal rustig verliep. Wat betreft de prijzen waren er geen bijzondere veranderingen waarneembaar.

Druiven
De aanvoer uit Zuid-Afrika, Chili en India nam toe en overtrof de afzetmogelijkheden. De vraag was niet bijzonder groot en kon zonder problemen gedekt worden.

Aardbeien
De vraag bleef achter bij het toegenomen aanbod. Vooral aan het begin van de week waren de handelaren daarom genoodzaakt om de bestaande prijzen te verlagen.

Citroenen
De vraag kon over het algemeen moeiteloos gedekt worden. De prijzen bleven meestal op het bestaande niveau.

Bananen
De handel verliep zeer rustig. Vraag en aanbod waren meestal voldoende op elkaar afgestemd.

Bloemkool
Franse, Duitse en Italiaanse aanbiedingen vormden de basis van het assortiment. De vraag kon zonder grotere problemen gedekt worden, hoewel het aanbod alles bij elkaar was afgenomen.

Sla
Kropsla kwam uit België en Duitsland. Het aanbod werd meestal voordeliger vanwege beperkte afzetmogelijkheden. Uiterlijk tegen het weekend werden er prijsverlagingen doorgevoerd.

Komkommers
Zoals gebruikelijk op dit punt van het seizoen, domineerden Nederlandse, Duitse en Belgische komkommers de markt. De aanvoer was weliswaar niet toegenomen, maar was desondanks te omvangrijk voor de bestaande vraag.

Tomaten
Het aanbod was duidelijk toegenomen. De vraag bleef echter achter, wat resulteerde in overschotten. De handelaren moesten hun prijzen deels drastisch verlagen wanneer ze wilden voorkomen dat er voorraden zouden ontstaan.

Paprika's
Het assortiment bestond uit Nederlandse, Belgische, Spaanse en Turkse paprika's. Duitse paprika's vulden het aanbod soms aan, maar waren duur.

Asperges
Zowel bij de witte, paarse alsook groene asperges was het Duitse aanbod overheersend. Het groeibevorderende weer bracht een ware stroom van Duitse asperges op de markt. 

Bron: BLE


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven