Steve Beghin - Premier Fruit

Wekelijkse luchtvrachtzendingen Zuid-Afrikaanse kumquats gaan binnenkort van start

Nu het Spaanse kumquatseizoen zo goed als voorbij is, gaat het Zuid-Afrikaanse seizoen bijna van start, zo vertelt Steve Beghin, directeur van Premier Fruit, dat dit jaar al haar fruit per luchtvracht verzendt. 

"De huidige vertragingen in de scheepvaartsector zijn voor iedereen problematisch," vervolgt hij. "Zuid-Afrikaanse kumquats zullen hier echter geen hinder van ondervinden omdat we ons voor deze categorie op luchtvrachtverzending richten, met wekelijkse aankomsten. Wij zullen dus geen last hebben van verstoorde vaarroutes." 

"De kosten voor luchtvrachtverlading zijn hoger dan voor zeevracht, maar het is belangrijk om tijdig te kunnen leveren om zeker te zijn van een stabiele aanvoer."

Steve verhandelt dit nichefruit al meer dan 30 jaar. Premier Fruit vermarkt het leeuwendeel van de Zuid-Afrikaanse kumquats die bestemd zijn voor Europa. Het seizoen loopt van mei tot november. 

In deze tijd van het jaar moeten kumquats het opnemen tegen zomerfruit, maar vanwege haar heilzame eigenschappen is het een stabiele categorie, die kan rekenen op een vaste groep consumenten. "Kumquats zijn rijk aan vitaminen, mineralen en enzymen die bijdragen aan een gezonde levensstijl," merkt Steve op. In tegenstelling tot ander citrus kan de kumquat met schil en al worden geconsumeerd."


”In november en december spelen kumquats een belangrijke rol in de Aziatische keuken. Het fruit kan zo worden gegeten of worden verwerkt tot jam, marmelade, likeur, vleessauzen, etc. Kumquats bevatten veel B-vitamines, die werken als cofactor voor het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten." 

Hij vertelt dat de naam 'kumquat' is afgeleid van de Chinese naam van deze fruitsoort, die in Azië geluk symboliseert.

De boom is vanwege zijn formaat, diepgroene bladeren en kleurrijke vruchten ook ideaal als potplant. 

"De Zuid-Afrikaanse citrussector heeft een strikt risicobeheersyteem geïmplementeerd, wat zeer effectief is gebleken om de teelt in Europa te beschermen tegen ziekten en plagen," vervolgt hij. 

"Sinds de invoering van de EU-verordening in september 2019 wordt voor de export van Zuid-Afrikaanse kumquats een streng post harvest-protocol gehanteerd waardoor het fruit veilig naar Europa kan worden geëxporteerd." 

In de maanden december en januari exporteert Premier Fruit ook lychees. 

Voor meer informatie: 
Stephen Beghin
Premier Fruit Exports
Tel: +27 82 852 1020
stephen@pfe.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven