Brazilië behoort tot de wereldleiders in de fruitteelt

De Braziliaanse fruitteelt is niet alleen een waardering voor de plantaardige en culturele rijkdom van het land, maar steunt ook op de drie pijlers van duurzaamheid (economisch, sociaal en ecologisch), behoud van biodiversiteit, schepping van werkgelegenheid en bevordering van regionale ontwikkeling.

Dankzij de goede weers- en bodemomstandigheden kunnen ze het hele jaar door over een grote verscheidenheid aan fruit beschikken. De Braziliaanse fruitteelt bedraagt meer dan 41 mln ton en beslaat gemiddeld 2,6 mln ha, d.w.z. dat slechts 0,3% van het nationale grondgebied voor de fruitteelt wordt gebruikt, tegen 7,8% voor de teelt van gewassen. Er zijn meer dan 940.000 land- en tuinbouwbedrijven, verspreid over alle regio's van het land, waarvan 81% tot de familiebedrijven behoort. In 2021 waren in de fruitteelt 193.900 formele werknemers werkzaam, een stijging van 9% ten opzichte van 2020. Het aantal werknemers in de fruitteelt komt in 2021 overeen met 11,5% van het totale aantal banen in de landbouw.

De regio Zuidoost is koploper in de fruitteelt en neemt 51% van de nationale teelt voor zijn rekening. Het Zuidoosten heeft microregio's met een gevarieerd klimaat en reliëf, wat de teelt van gematigd en tropisch fruit mogelijk maakt. Het belang van de fruitteelt voor de regio blijkt uit de opbrengst en de diversiteit van de teelt. De regio, die de staten São Paulo, Minas Gerais, Rio de Janeiro en Espírito Santo omvat, heeft ook de hoogste bevolkingsconcentratie, ongeveer 42% van de bevolking van het land.

Bron: abrafrutas.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven