Maersk staakt alle activiteiten in Rusland en Wit-Rusland

Maersk heeft aangekondigd zijn activiteiten in Rusland en Wit-Rusland stop te zetten vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne. Het Deense bedrijf heeft reeds alle scheepsoperaties in Rusland en de dienst met Wit-Rusland stopgezet en zal geleidelijk alle binnenlandse operaties stopzetten. De maatschappij bevestigde dat haar kantoren in het Verre Oosten van Rusland, Novorossiysk en Kaliningrad in de zomer van 2022 zullen worden gesloten, terwijl de kantoren in Sint-Petersburg en Moskou tot het einde van het jaar zullen blijven bestaan.

Daarnaast zal ook het kantoor van Maersk in Wit-Rusland in de zomer worden gesloten.

In een verklaring op maersk.com zegt het bedrijf: "Als uw geïntegreerde logistieke partner willen wij ervoor zorgen dat u over de nodige informatie beschikt om uw logistieke netwerk beter te plannen. In het verlengde hiervan willen wij u graag informeren over de laatste ontwikkelingen in Rusland."

"Eerder hebben we gecommuniceerd dat A.P. Moller - Maersk al onze activiteiten in Rusland en Wit-Rusland zou staken. Maersk heeft nu alle scheepsoperaties in Rusland en de dienst met Wit-Rusland stopgezet. De binnenlandse activiteiten worden geleidelijk afgebouwd en/of afgestoten. De afbouw laat geen nieuwe activiteiten toe in Rusland noch Wit-Rusland."

"De veiligheid en stabiliteit van onze mensen blijft voorop staan en we hebben gestaag doorgewerkt om ervoor te zorgen dat onze mensen veilig zijn. We hebben onze uiterste best gedaan om ons op een verantwoorde manier uit Rusland terug te trekken, waarbij onze kantoren in het Verre Oosten van Rusland, Novorossiysk en Kaliningrad naar verwachting in de zomer van 2022 zullen sluiten. De kantoren in Sint-Petersburg en Moskou zullen tot het einde van het jaar blijven bestaan. Ook ons kantoor in Wit-Rusland zal in de zomer worden gesloten."

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven