Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Uit de oude doos: Fruitveiling Wijk bij Duurstede

Rondom het hoofdgebouw van de fruitveiling in Wijk bij Duurstede, met daarin de mijnzaal, kantoren, kantine, loodsen en sorteerruimte, lagen de koelcellen en enkele andere loodsen. Aan de zijkant van de hoofdloods was een verhoogd perron om het in- en uitladen van vrachtwagens te vergemakkelijken.

Gezicht op het gebouw van de Fruitveiling Wijk bij Duurstede (D. van Bemmel | Het Utrechts Archief) 

Gezicht op het gebouw van de Fruitveiling Wijk bij Duurstede (D. van Bemmel | Het Utrechts Archief) 

In de mijnzaal stonden de houten bankjes voor de handelaren, met voor een enkeling een eigen telefoonaansluiting. Naast de kansel was een luikje waardoor de notities over de aankopen rechtstreeks naar het achtergelegen kantoor gingen.

Overzicht van de veilingklok in veilinglokaal met spreukenbord. Het veilinggebouw is kort na de opname gesloopt (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 519.309)

Overzicht van het veilinglokaal, richting de veilingklok, het veilinggebouw is kort na de opname gesloopt (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 519.306 & 519.308) 

Zicht op de plek van de veilingmeester in het veilinglokaal, veilinggebouw is kort na de opname gesloopt (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 519.312)

Overzicht van het veilinglokaal, gezien vanaf onder de veilingklok, het veilinggebouw is kort na de opname gesloopt (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 519.307) 

Links: In 1918 was men op zoek naar een Directeur-Veilingmeester via een advertentie in het tijdschrift 'De Tuinbouw'.
Rechts: Tegeltableau dat in 1967 bij het 50 jarig bestaan van de vereniging geschonken werd (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amersfoort / 519.310)

(De Telegraaf 26-05-1919)


(Agrarisch Dagblad 11-01-2003)

Bron: Het Utrechts Archief | Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | Van Fruitveiling tot Veilingpark op de grondvesten van Dorestad (W. Leeman) | Delpher | Krantenbank Zeeland

Publicatiedatum: