Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

"Teleurstellend seizoen voor Portugese Rocha-peren"

Op de 2022-editie van de medFEL-beurs hebben vertegenwoordigers van het Portugese bedrijf Santos & Pereira hun biologisch afbreekbare verpakkingen voor de kleine maat Rocha-peren (50 tot 60) voor Franse supermarkten gepresenteerd.

Rocha-peren, vernoemd naar Pedro António Rocha die ze in 1836 voor het eerst heeft ontdekt, zijn uniek omdat ze – in tegenstelling tot de meeste andere perenrassen – nooit genetisch gemodificeerd zijn. Deze belangrijke troef heeft gegarandeerd geholpen bij het trekken van de aandacht van de diverse deelnemers op de Franse markt, die steeds meer belangstelling hebben voor op natuurlijke wijze geteelde AGF-producten.

"We telen en verhandelen de peren van het Rocha-ras al zo'n 30 jaar. De laatste tijd is de samenstelling van onze klantenkring gewijzigd van groothandelaren naar gespecialiseerde winkeleigenaren. Door met enkelen van hen nauw samen te werken konden we de verwachtingen van de Franse consumenten achterhalen en onze handel in Rocha-peren in Frankrijk echt goed gaan ontwikkelen. Ons bedrijf exporteert momenteel 7.000 ton Rocha-peren naar Frankrijk, 80% daarvan gaat naar supermarkten," zegt Vítor Santos van Santos & Pereira. 

Vítor Santos

Terwijl de Franse perenteelt dit jaar ernstig te lijden heeft gehad onder de voorjaarsvorst, zijn de aantallen Portugese partijen Rocha-peren juist historisch groot. "We hebben in jaren niet zulke grote partijaantallen gehad. Omdat het Franse aanbod kleiner was dan de vraag, dachten we een geweldig seizoen te gaan hebben, maar we zijn eigenlijk teleurgesteld. Het is ons namelijk niet gelukt om te profiteren van onze grote partijaantallen. De lage prijzen wisten de sterke stijging van de teelt-, verpakkings-, vervoers- en arbeidskosten, die het fruit en de fruittelers zwaar hebben getroffen, ook niet te compenseren. Dankzij promotieacties die de consumptie hebben gestimuleerd, hebben we onze partijen alsnog kunnen kwijtraken, maar dan wel tegen een prijs die 30% lager lag dan die van vorig jaar."

Het Rocha-perenseizoen zal nog ongeveer twee maanden duren. Behalve in de biologisch afbreekbare verpakkingen voor de kleine maten zijn de Rocha-peren van Santos & Pereira ook verkrijgbaar in verpakkingen van 2 kg en in alle traditionele verpakkingen, eenrijige  verpakkingen van 4 of 7 kg en zwarte of groene IFCO-boxen.Voor meer informatie:
Vítor Santos
Santos & Pereira
Travessa da Paraventa, n°8
2510-704 Gaeiras
Portugal
+351 917 814 445
vitor@santospereira.pt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven