Fresh Del Monte Produce zag netto-omzet in Q1 met €46,2 mln toenemen

Fresh Del Monte Produce heeft haar financiële resultaten over het eerste kwartaal (eindigend op 1 april 2022) bekendgemaakt.

"In het eerste kwartaal nam onze netto-omzet met €46,2 mln toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit is te danken aan de implementatie van door inflatie gerechtvaardigde prijsverhogingen. De kostprijs van de door ons verkochte producten nam onder invloed van de inflatie echter ook met €60,1 mln toe, wat resulteerde in een lager bedrijfsresultaat," aldus Mohammad Abu-Ghazaleh, bestuursvoorzitter en CEO. "We blijven ons richten op het aanjagen van onze groei door middel van productinnovatie, kostenbeheer en operationele efficiëntie, zoals wordt weerspiegeld in de forse groei van onze derde partij vrachtdiensten."  

"We hebben vooruitgang geboekt met onze strategische initiatieven  ondanks de toenemende beperkingen binnen de toeleveringsketen en de hoge inflatie als gevolg van de oorlog in Oekraïne."

"In het eerste kwartaal wendden wij ons kapitaal aan voor operationele investeringen in datagerichte technologieën en smart farming, en op het uitbetalen van een hoger dividend."

De netto-omzet groeide in het eerste kwartaal van 2022 met €45,8 mln, ofwel 5%, ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor. De netto-omzet profiteerde van prijsverhogingen die in het vierde kwartaal van 2021 werden ingevoerd. De omzet werd daarentegen nadelig beïnvloed door fluctuaties in de wisselkoers, en dan met name tegenover de euro en Japanse yen. Het tekort aan vrachtcapaciteit op bepaalde vaarroutes beperkte de afzet van een aantal producten aanzienlijk.

De brutowinst bedroeg in het eerste kwartaal van 2022 €84,7 mln, tegenover €99 mln het jaar daarvoor. Ondanks de hogere netto-omzet had de brutowinst zwaar te lijden van de hogere inflatie en de toenemende kostendruk. 

Het operationele inkomen bedroeg €37,5 mln in het eerste kwartaal van 2022, tegenover €56,3 mln in hetzelfde kwartaal van 2021. De aangepaste operationele inkomsten bedroegen €38,1 mln, ten opzichte van €54,4 mln het jaar daarvoor. De daling van het operationele inkomen is voornamelijk toe te schrijven aan de lagere brutowinst en de netto impact van de afstoting van eigendommen, die deels werden gecompenseerd door lagere administratieve kosten. 

In het eerste kwartaal van 2022 bedroegen de netto-inkomsten van Fresh Del Monte Produce €24,3 mln, tegenover €40,2 mln het jaar daarvoor. De aangepaste netto-inkomsten bedroegen €24,7 mln, tegenover €39,2 in dezelfde periode van 2021. 

Klik hier voor het volledige persbericht.

Voor meer informatie:
Ana Miranda
Fresh Del Monte Produce Inc.
Tel.: +1 305 520 8433


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven