Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arnaud Morinet, Groupe MGD:

"Het regenachtige weer heeft de teelt van onze meloenen vertraagd"

Valrevel is gespecialiseerd in het vervoeren van producten uit de regio Provence. Denk aan sla, abrikozen, courgettes en meloenen en is 5 jaar geleden door Groupe MGD overgenomen. Het bedrijf is momenteel volop in ontwikkeling, met in aanbouw zijnde faciliteiten in de buurt van Châteaurenard en een hervatting van de teeltactiviteiten per 1 september. "Het bedrijf zal samen met de telers blijven investeren in het verbeteren van het teeltproces", legt Arnaud Morinet uit.

Valrevel exporteert op dit moment 20% van de producten naar Duitsland, België, Nederland, Zwitserland en Engeland. "Als gevolg van de oorlog in Oekraïne kunnen bedrijven die hun afzet altijd op de Oost-Europese landen richten, momenteel moeite hebben met het kwijtraken van hun producten. Daardoor zou er op een bepaald moment een overschot aan producten op de Europese markt kunnen ontstaan."

Twee weken geleden was Valrevel aanwezig op de tweejaarlijkse SCADIF-beurs, georganiseerd door supermarktketen Leclerc. "Als partner waren we toen uitgenodigd om onze producten te komen presenteren aan vertegenwoordigers van de winkel: van afdelingsmanagers tot directeuren. De feedback die we daarna ontvingen was zeer positief en ging met name over de kwaliteit van onze producten en het serviceniveau dat we aan Leclerc leveren."

Het slaseizoen is begin april afgelopen en het meloenenseizoen is net begonnen. "We zijn begonnen met het verhandelen van de eerste in kassen geteelde meloenen. De koude periodes en de grote hoeveelheid regen zijn niet alleen van invloed geweest op de vollegrondsteelt van de meloenen, maar ook op andere AGF-producten die in de regio Provence worden geteeld. Het regenachtige weer heeft de teelt bovendien vertraagd. Onze meloenen zullen op de markt worden gebracht onder de merknamen 'Le Cœur Sélection' en 'Cœur de Provence', die binnen de sector algemeen bekend en erkend zijn."

Groupe MGD verenigt vijf bedrijven die een sterke regionale identiteit delen. "Het doel is om bedrijven samen te brengen die zo dicht mogelijk bij de teelt en het teeltproces staan en zeer gediversifieerd aanwezig zijn op de markt en een schakel vormen tussen leveringen en supermarkten", legt Arnaud Morinet, CEO van de Groupe MGD, uit. De vijf bedrijven zijn gevestigd in een aantal strategische gebieden in Frankrijk, zowel die op het gebied van de teelt als die op het gebied van de afzet. Naast Valrevel zijn de volgende bedrijven ook onderdeel van Groupe MGD:

Charpentier Primeur: dit groothandelsbedrijf vervoert producten uit de omgeving van Nantes en is aanwezig op de MIN-markt van Nantes.

Montfort et Fils: dit bedrijf is gevestigd in Saint-Pol-de-Léon en vervoert Prince de Bretagne-producten.

Primeur Service Distribution: dit groothandelsbedrijf is aanwezig op de MIN-markt van Rungis en is gespecialiseerd in het verhandelen van allerhande producten aan supermarkten en aankoopcentrales.

Agruban: dit bananenrijpingsbedrijf is ook aanwezig op de MIN-markt van Rungis en het laatste bedrijf dat door de MGD Groupe is overgenomen. De overname vond plaats op 1 oktober 2021.

Voor meer informatie:  
Julien BonnetValrevel
+33 4 90 92 01 96 
julien@valrevel.fr
mgdgroupe.fr

Publicatiedatum: