Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wij werken hard om pruimentelers en retailers te helpen de houdbaarheid van hun fruit te verlengen"

Dit is de piekperiode van het Chinese pruimenseizoen. Pruimen worden gemakkelijk beschadigd tijdens het vervoer of in de opslag. Bij te lage temperaturen begint de pit te rotten, terwijl hoge temperaturen de pruimen doen bederven. Het vers houden van pruimen na de oogst en in de bewaring is dan ook een van de belangrijkste aandachtspunten in de pruimensector. Door pruimen langer vers te houden, wordt verspilling tegengegaan en wordt ook het leveringsseizoen verlengd.

Manager Li van Shandong AWT Biotech sprak onlangs over vershoudtechnologie voor pruimen in opslag. "De temperaturen zijn meestal hoog wanneer de pruimen worden geoogst. Het ademhalingsproces van de pruimen is krachtig en de pruimen verbruiken snel voedingsstoffen, waardoor het fruit bederft. De pruimen moeten binnen 24 uur na de oogst worden afgekoeld tot temperaturen van 4-5℃ en minder. Zo wordt effectief voorkomen dat de pruimen bederven of zacht worden. Tegelijk moet het ademhalingsproces worden onderbroken. Het ademhalingsproces is na de oogst in een stroomversnelling gekomen en dat versnelt het rijpingsproces. Het verlagen van de temperatuur alleen is niet genoeg om de pruimen vers te houden," zegt Li.

"Wij van Shandong AWT Biotech hebben Logfresh-technologie voor het vers houden na de oogst ontwikkeld om dit probleem in de pruimensector op te lossen. Logfresh kan het ademhalingsproces in pruimen binnen korte tijd effectief vertragen. Logfresh is niet alleen snel, maar deze vershoudtechnologie garandeert ook de productkwaliteit voor pruimen die langdurig worden bewaard, met behoud van de oorspronkelijke kleur, geur en voedingsstoffen," legt Li uit. "De actieve elementen in de Logfresh-technologie combineren zich met ethyleenreceptoren in pruimen. Dit proces is onomkeerbaar, wat betekent dat de receptoren permanent bezet zijn. Wanneer de Logfresh-technologie direct na de oogst gedurende 12 uur of langer wordt toegepast, dan blijven de pruimen in de opslag 1,5 tot 3 keer langer vers dan normaal."

Pruimen behandeld met Logfresh technologie (rechts) en onbehandelde pruimen (links), beide bewaard bij 0-1℃ en 90% luchtvochtigheid gedurende 20 dagen

"We hebben gewone pruimen vergeleken met de pruimen die zijn behandeld met Logfresh-technologie. Onbehandelde pruimen bederven gemakkelijk. De celstructuur begint te rotten en de pruimen beschimmelen. De pruimen die met Logfresh-technologie zijn behandeld, bleven echter stevig en de smaak was uitstekend," aldus Li.

"Logfresh-technologie voor pruimen is er in verschillende vormen, waaronder vershoudkaarten en vershoudzakjes met langzame afgifte. We hebben ook een goed ontwikkelde fumigatietechnologie voor het vers houden van fruit. De fumigatietechnologie kan worden toegepast in koelhuizen of gekoelde transportcontainers. Fumigatie is een eenvoudig maar doeltreffend proces waarbij de actieve elementen tot in elke hoek van de opslagruimte worden gebracht. De fumigatietechnologie is een uiterst doeltreffende vershoudmethode."

Shandong AWT Biotech werd opgericht in 1996. Het bedrijf heeft 30 jaar ervaring in onderzoek, ontwikkeling en productie van vershoudingsproducten voor de fruitsector. De producten van het bedrijf zijn geregistreerd in Argentinië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Ecuador, Kenia, Pakistan, India, Turkije en Servië.

Voor meer informatie:
Manager Li
Shandong AWT Biotech Co., Ltd.
+86 18615225880
sales@awt-biotech.com
www.chinesepostharvest.com