Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Resultaten derde kwartaal boekjaar 2021-2022

Bonduelle: Groei activiteiten in lijn met jaarprognose; Russische activiteiten blijven intact

In het derde kwartaal van het boekjaar 2021-2022 rapporteerde Bonduelle een omzet van €725,9 mln, wat neerkomt op een groei van 7,6% ten opzichte van het vorige boekjaar op basis van de gerapporteerde cijfers en van 4% op like-for-like-basis, met inachtneming van wisselkoersfluctuaties, en dan met name de sterkere koers van de Amerikaanse en Canadese dollar. Het consolidatiebereik van het bedrijf bleef gedurende deze periode onveranderd. De omzet over de eerste negen maanden bedroeg €2.168,7 mln. Dit betekent een stijging van 2,5% ten opzichte van de gerapporteerde cijfers en van 1% op like-for-like-basis. 

Standpunt Bonduelle ten aanzien van Rusland en Oekraïne
Bonduelle beschouwt het als haar plicht om ervoor te zorgen dat mensen toegang tot essentiële voedingsmiddelen houden en het ontstaan van voedseltekorten te voorkomen. In het kader van deze missie zal Bonduelle haar activiteiten in Rusland voortzetten om niet alleen de 145 mln Russen te voeden, maar ook de 90 mln inwoners van omliggende landen, die bevoorraad worden door de Bonduelle-fabrieken in Rusland. 

Toch vraagt de huidige situatie om buitengewone maatregelen. De directie en raad van commissarissen van Bonduelle en de aandeelhouders van het bedrijf hebben daarom op 17 maart jongstleden unaniem besloten om alle inkomsten uit de verkoop op de Russische markt gedurende de oorlog te reserveren voor de toekomstige wederopbouw van de infrastructuur, landbouwsector en het voedselecosysteem in Oekraïne. 

Vooruitzichten 2021-2022
Op basis van de trends in de eerste negen maanden van het boekjaar en de noodzakelijke prijsaanpassingen als gevolg van kosteninflatie  bevestigt het bedrijf ondanks de onstabiele geopolitieke en volksgezondheidssituatie de verwachte 3% groei te hebben gerealiseerd. Het bedrijf streeft ernaar een stabiele brutowinstmarge ten opzichte van het voorgaande boekjaar te bereiken van 3,6% van de omzet van 3,6%, bij een constante wisselkoers en consolidatiebereik.

Voor meer informatie: 
Bonduelle Head Office
La Woestyne 59173
Renescure, Frankrijk
www.bonduelle.com

Publicatiedatum: