Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henk van der Meij, Hars&Hagebauer:

"Kort Ivoriaans mangoseizoen na onverwacht lang staartje Peru"

Tholen - "Op de mangomarkt is het altijd wat", zegt Henk van der Meij van Hars&Hagebauer. "Zo hadden we onverwachts een lang staartje van het Peru-seizoen, mede geholpen door de scheepsvertragingen. Hierdoor waren er tot afgelopen week behoorlijke volumes Peru-mango's van redelijke kwaliteit op de markt. Hierdoor viel het eerste gedeelte van het Afrika-seizoen (Ivoorkust) samen met het slotstuk van Peru. Normaliter is dat natuurlijk niet ideaal, maar ik moet zeggen dat de acties de vaart er aardig in houden bij de mangoverkoop. Uiteindelijk zal de markt ook de prijs die nodig is voor het fruit en de gestegen kosten moeten gaan betalen."

"Afrika levert voldoende volumes. Tegelijkertijd blijven er steeds minder importeurs vanuit Afrika over, aangezien het toch een risicovolle business is. Ook zijn er traditiegetrouw kleinere maten bij de start van het seizoen. Het frappante is wel dat sommige klanten nu pas starten met de mango's uit Ivoorkust, terwijl het seizoen op de achtergrond al aan het afsluiten is. Door de vroege regen zullen leveranciers vanaf week 19 en 20 alweer stoppen, waardoor eind mei het seizoen uit Ivoorkust alweer afgesloten wordt. Mali zal nog wat langer doorgaan, maar ook daar is het moeilijk om mango's vandaan te halen, vanwege de schrikbarend hoge transportkosten", besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk van der Meij
Hars & Hagebauer
Selderijweg 90F
2988 DG Ridderkerk
+31 180 745100
Henk@harshagebauer.nl
www.themangospecialist.com