Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Douane komt met stappenplan van AGS naar DMS

De douane heeft een stappenplan gepubliceerd om bedrijven stapsgewijs te helpen met de overgang van AGS naar DMS. Dat valt te lezen in de laatste nieuwsbrief die de organisatie heeft rondgestuurd. Het oude systeem (AGS) wordt op 1 januari volgend jaar vervangen door DMS. Wel geldt er tot 1 juli 2023 een overgangsperiode.

Het stappenplan is er onder meer gekomen nadat tijdens een webinar in februari veel vragen bleken te leven bij bedrijven over dit onderwerp. "Tijdens het webinar stelden wij een aantal poll vragen, om een indruk te krijgen hoe ver de aangevers zijn in het proces en waar behoefte aan is. Wat mij opviel, is dat veel bedrijven niet of nog maar net waren begonnen met het in kaart brengen van de gevolgen voor hun bedrijfsproces of de migratie. Daar maak ik mij wel zorgen over", aldus Erik te Boome, implementatiemanager DMS 4.0 bij de douane in de nieuwsbrief. "Ik zou dan ook tegen iedereen willen zeggen: wacht niet totdat je softwareleverancier of de douane zich meldt, maar begin vandaag nog."

Bron: evofenedex

Publicatiedatum: