Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rederijen optimistisch over containerhandel

Containerprijzen in India dalen te midden van verstoring wereldwijde toeleveringsketens

Container xChange, een bekende wereldwijde marktplaats voor vrachtcontainers, heeft de bevindingen van een analyse van de Indiase containermarkt gepubliceerd.

De belangrijkste bevinding uit deze analyse is dat de gemiddelde prijzen van 20 en 40 ft containers in de havens van Chennai, Nhava Sheva en Mundra tussen half januari 2022 en nu zijn gedaald, nadat deze in augustus en september 2021 piekten. 

 

De prijzen zijn echter veel hoger dan in januari 2021 (+40% in Chennai, +36% in Nhava Sheva en +36% in Mudra voor een 40ft container). De gemiddelde prijzen voor een 20ft container in de haven van Nhava Sheva stegen met 41%, van €1.277 in januari 2021 naar €2.162 op 23 april 2022.  

In Chennai bedroeg de gemiddelde prijs voor een 40ft container half januari 2022 €4.885. Op 18 april 2022 was de prijs echter gedaald naar €4.094. Dit is een daling van 16% ten opzichte van 17 januari 2022. 

Een andere belangrijke bevinding is de stijging van de Container Availability Index (CAx)-waarde sinds week 14 (4 april tot heden). De CAx is een hulpmiddel waarmee logistieke bedrijven de im- en exportbewegingen van volle containers in grote havens kunnen monitoren. Een CAx-waarde van 0,5 betekent dat in één week hetzelfde aantal containers de haven binnenkomt en verlaat. Een CAx-waarde van > 0,5 betekent dat er meer containers binnenkomen en een CAx-waarde van < 0,5 geeft aan dat er in een bepaalde haven meer containers vertrekken.

De CAx-waarden stijgen wanneer er meer aankomsten dan vertrekken zijn en wanneer de CAx-waarden op een hoger niveau blijven, dan houdt dat in dat er sprake is van een opeenstapeling van containers, een toename van het aantal geannuleerde afvaarten of dat rederijen Indiase havens niet meer aandoen en de containers de havens niet meer in hetzelfde tempo weer verlaten.

Voor meer informatie: 
Ritika Kapoor 
Container xChange
Tel: +91 988 738 9982   
rka@container-xchange.com   

Publicatiedatum: