"Teelt van Cara Cara-sinaasappelen blijft toenemen, met name in Chili"

LGS Specialty Sales, een importeur van citrus, avocado's, druiven en kaki's, geeft een update van haar citrusimportseizoen 2022, dat in het teken zal staan van fruit uit Chili, Peru, Argentinië, Zuid-Afrika en Uruguay.

LGS koopt haar citrus in bij vertrouwde teeltpartners wereldwijd, zodat klanten in de VS jaarrond kunnen rekenen op een stabiele aanvoer van optimaal vers fruit. Het bedrijf werkt nauw samen met haar partners om er zeker van te zijn dat al het fruit van goede kwaliteit is en aan de noodzakelijke veiligheidsstandaarden voldoet. 

"Het zomercitrusseizoen is een drukke tijd voor LGS," zegt Luke Sears, directeur en oprichter van LGS Specialty Sales. "We zijn de telers die ons bevoorraden enorm dankbaar. Zij telen hun fruit in regio's waar het klimaat en de bodem ideaal zijn voor de teelt."

Luke Sears, directeur van LGS Specialty Sales.

  • Citroenen: Het Argentijnse citroenseizoen gaat half mei van start, waarna er later in de zomer geleidelijk wordt overgegaan op de import van citroenen uit Chili.
  • Navels: Het Chileense Navel-seizoen zal naar verwachting van juli tot begin november duren. De aanvoer uit Chili wordt aangevuld met fruit uit Zuid-Afrika. 
  • Easypeelers: De eerste Clementines komen uit Peru, Chili en Zuid-Afrika, waarna omstreeks half/eind juli wordt overgeschakeld op Tango's en W. Murcotts. De aantallen vroege Clementines zijn beperkt, maar er wordt een goede beschikbaarheid van de rassen Tango en W. Murcott verwacht, die van augustus tot en met november toereikend zullen zijn voor winkelaanbiedingen.
  • Cara Cara's en & Minneola's: Beide vullen de citruscategorie tussen eind juli en begin oktober aan. De teelt van Cara Cara-sinaasappelen blijft toenemen, met name in Chili. 

Uiteraard kent het zomercitrusseizoen ook zo zijn uitdagingen voor LGS. Deze hebben vooral te maken met de wereldwijde logistieke situatie.

"Net zoals de rest van de AGF-sector verwachten ook wij een uitdagend zomerseizoen vanwege de kostenstijgingen en de logistieke beperkingen," vervolgt Sears. "Het is echter onze intentie om onze klanten het beste fruit te leveren omdat we de consumptie onder consumenten willen verhogen."

Voor meer informatie: 
James Rasmussen
LGS Specialty Sales
Tel: +1 718 542 2200
jrasmussen@lgssales.com 
lgssalesteam@lgssales.com (sales) 
lgssales.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven