Vraag naar Servische blauwe bessen overtreft verwachtingen

Servische blauwe bessen kunnen zich verheugen in een toenemende populariteit, zo laat een zachtfruitexporteur uit het land weten. Hij heeft een succesvol seizoen achter de rug en de Covid-19-situatie dwong hem zijn activiteiten te verbeteren. Het bedrijf is nu van plan om een zero-residu-project te starten.

Dejan Stajić, de eigenaar en oprichter van het Servische exportbedrijf Berry4U, vertelt dat het blauwe bessenseizoen vorig jaar succesvol is verlopen. "We zijn erg tevreden over het voorgaande blauwe bessenseizoen. We hebben er veel energie in gestoken om van dit seizoen een groot succes te maken. Alle omstandigheden rondom Covid-19 hebben ons sterker gemaakt, omdat we harder moesten werken, meer energie moesten steken in het werven van plukkers en chauffeurs en meer papierwerk moesten verwerken. We hebben hier veel van geleerd en zijn blijven vechten voor de beste resultaten. De vraag naar Servische blauwe bessen overtreft onze verwachtingen. De hoge kwaliteit van ons product en onze oogstkalender plaatsen Servische blauwe bessen bovenaan de lijst."

Het aantal exportmarkten waarheen Berry4U haar blauwe bessen exporteert is het afgelopen jaar gegroeid, zo vertelt Stajić. "Vorig jaar vonden onze blauwe bessen hun weg naar Dubai, Duitsland, Nederland, Engeland en Oostenrijk. We zijn nu hard aan het werk om ons product ook in Frankrijk en Scandinavië op de markt te brengen. Ik ben er van overtuigd dat we ook op deze markten zullen slagen."

De volgende stap voor Berry4U is het aanbieden van een product dat vrij is van residuen. "In het kader van onze ontwikkelingsstrategie en op basis van trendmonitoring zijn wij van plan om een residuvrij project te lanceren, waarbij een bepaald deel van onze boomgaarden het predicaat 'residuvrij' zal krijgen. Dit type teelt is enorm in trek en de vraag naar producten die geen residuen van gewasbeschermings-middelen bevatten, en dus veilig zijn, neemt toe."

Stajić heeft goede vooruitzichten voor de toekomst van Servische blauwe bessen. "We hebben hoge verwachtingen voor ons fruit. Niet alleen voor onze blauwe bessen, maar voor alle overige zachtfruitcategorieën die wij telen en wereldwijd afzetten. We zijn erin geslaagd de beste kwaliteit te behalen en dit is het resultaat van toewijding en hard werken. Servië is een land dat over vruchtbare grond beschikt. Gebleken is dat blauwe bessen, evenals ander zachtfruit, goed gedijen op onze bodem, vandaar dat we veel potentie zien voor dit product. De vraag naar Servische blauwe bessen neemt jaarlijks toe. Zoals onze buitenlandse partners inmiddels kunnen beamen, staat ons merk garant voor kwaliteit."

Voor meer informatie: 
Dejan Stajić
Berry4U
Tel: +46 737 811 707
dejanstajic@berry4u.com 
www.berry4u.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven