Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenpeace Taiwan wil maatregelen tegen 'oververpakking' van groenten en fruit

Greenpeace Taiwan heeft er dinsdag bij de regering op aangedrongen regels op te stellen om het gebruik van plastic verpakkingen te beperken, met name voor groenten en fruit. Activisten van de organisatie wezen op de oververpakking van producten die in de detailhandel en supermarkten van het land verkrijgbaar zijn. Er werd op gewezen dat meer dan 90% van de AGF-producten verpakt zijn in plastic voor eenmalig gebruik. Jaarlijks worden op deze locaties tot 100 miljoen groente- en fruitproducten verkocht, waardoor tonnen afval ontstaan.

Uit een onderzoek dat vorig jaar samen met de National Cheng Kung University werd uitgevoerd, bleek dat jaarlijks ongeveer 1,8 miljard stuks producten in tien geselecteerde categorieën worden verkocht, wat resulteert in 15.000 ton plastic verpakkingsafval. Het gaat om groenten, fruit, eieren, rijst, flesjes water, flesjes drank, flesjes melk, shampoo, wasmiddel en andere soorten wasmiddelen, aldus Greenpeace Taiwan.

Bron: taiwannews.com.tw

Publicatiedatum: