Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Benoît Escande, Escande Nursery:

Vroegrijpe kloon van de Gala-appel gepresenteerd

Op de Fruit Logistica-beurs die afgelopen februari in Berlijn heeft plaatsgevonden, heeft Benoît Escande de RKD Gala-appel gepresenteerd, een kloon van de Gala-appel die een belangrijke troef heeft. "De belangrijkste troef van de RKD Gala-appel is dat deze 3 weken eerder rijp is dan de Gala-appel. "Als de eerste Gala's nog niet eens zijn geoogst, of alleen nog maar zijn geoogst op basis van hun kleur in plaats van op basis van hun rijpheid, is de RKD Gala-appel al heel smakelijk," legt Benoît Escande, manager van het Franse Escande Nursery, uit.


Benoit Escande  op de Fruit Logistica-beurs

De eerste bomen die in productie gingen, zijn eind 2017 geplant. "De feedback die we van de telers ontvingen, was zeer goed. De telers zijn zeer tevreden over het nieuwe ras en zich bewust van de belangrijke kwaliteiten van deze kloon, met name wat betreft de smaak, de kleur en de vroegrijpheid. Het enige dat absoluut niet mag worden vergeten is dat de bomen niet te dicht op elkaar mogen worden geplant. Als de boomgaard groot en ruim genoeg is (minstens 3,5 m x 0,80 m), doet het gewas het heel goed."

Op dit moment is het nieuwe ras in volle ontwikkeling. "De RKD Gala is verder ontwikkeld door Blue Whale en de groei in Spanje en Italië is erg interessant. Er zijn nog 80.000 bomen beschikbaar, die we allemaal hadden gesorteerd en verpakt voor verzending naar Oekraïne. Als gevolg van de oorlog konden we die bomen echter niet leveren. Enkele Oekraïense klanten waren al naar ons toegekomen om de producten te controleren en zelf hebben we gezocht naar vrachtwagens om ze naar de Donbas-regio te kunnen vervoeren, maar door het uitbreken van de oorlog is de transactie begrijpelijkerwijs nooit afgerond."

De oorspronkelijk voor Oekraïne bestemde bomen zijn daarom nu beschikbaar voor telers in Portugal, Duitsland en zelfs voor telers in de oostelijk of noordelijk gelegen Europese landen, die deze kloon van de Gala graag in productie willen gaan nemen.

Voor meer informatie:
Benoît Escande
Escande Nursery
+33 553 71 22 13
Escande.trees@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven