Groot potentieel voor pepers

Peruaanse agro-export naar Spanje +4% in jan-feb 2022

In de eerste twee maanden van het jaar bedroeg de Peruaanse export van niet-traditionele land- en tuinbouwproducten naar Spanje bijna
€ 68.540.000, wat 4% meer is dan in dezelfde periode van 2021
(€ 65.995.000), zo meldt de Peruaanse Vereniging van Exporteurs (Adex).

Van de 109 markten waar Peru zijn land- en tuinbouwproducten naartoe zond, was Spanje de vierde belangrijkste bestemming. Het was goed voor een aandeel van 4,9% en werd enkel overtroffen door de VS, Nederland en Hong Kong.

Van de top tien lieten 4 producten een stijging optekenen: palmolie (+339,2%; 2e in de ranking), asperges (+2,9%), verwerkte artisjokken (+31,9%) en pepers (+111,7%). Vijf producten zagen hun export dalen: druiven (-25,8%; 1e in de ranking), mango's (-18,4%), asperges in conserven (-18,4%), avocado's (-22,4%) en uien (-57%).

Handelsmissie
De export van peper bedroeg € 1.066.000. Gezien het potentieel in Spanje zal Adex in samenwerking met het Peruaanse Handelskantoor in Madrid (Ocex) de 'Handelsmissie industriepepers 2022: Murcia, Valencia en Madrid' organiseren.

Het evenement gaat door van 23 tot 26 mei en zal worden bijgewoond door 6 tot 8 Peruaanse bedrijven. Ze zullen ondersteuning krijgen van de technische coördinator van het Capsicum-comité van de exportvereniging, zowel bij het opstellen van een commerciële agenda als bij eerder technische aangelegenheden. Er wordt een bezoek aan het Ontwikkelingsinstituut van de regio Murcia gepland.

Er zullen ook verschillende informatie-activiteiten plaatsvinden, met onder andere een presentatie over de Europese regelgeving over MRL’s.

De bijeenkomst is van fundamenteel belang aangezien Peru Spanje als derde bestemming voor gedroogde peper heeft. Spanje behoort ook tot de top 10 van landen die gedroogde peper importeren. China, India en Peru zijn de belangrijkste leveranciers van pepers aan Spanje.

Voor meer informatie:
Adex
www.adexperu.org.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven