Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste kersen uit Apulië worden rond 7-9 mei verwacht

"In Apulië zal de oogst van de eerste echte hoeveelheden kersen in de buitenteelt rond 7-9 mei plaatsvinden", vertelt Ignazio Tateo, eigenaar van het gelijknamige bedrijf. "We beginnen met het vroege ras Bigarreau. Daarna gaan we verder met Giorgia en rond begin juni met Ferrovia."

"Vergeleken met vorig seizoen rijpt het fruit duidelijk langzamer. We lopen een week achter op schema door veelvuldige temperatuurwisselingen en koud weer. Maar dat zorgde er wel voor dat de periode voor bloei en vruchtzetting verlengd werd, waardoor de kersen van betere kwaliteit zullen zijn en ook een groter kaliber zullen hebben. Dat moet mooie winstmarges mogelijk maken."

Links: Bigarreau kersen (middelgrote tot grote kalibers). Rechts: het Ferrovia ras

Apulië is met bijna 32.000 ton de grootste producent van kersen in Italië. De sector is in die Zuid-Italiaanse regio goed voor zo'n € 22 miljoen. "De vertraging van het seizoensbegin is niet zo erg voor de toeleveringsketen. Het vergroot alleen maar het verlangen van de consument naar dit langverwachte fruit en zorgt zo hopelijk voor een goede vraag en mooie prijzen."

"De verwachte volumes zijn niet overdreven groot. Dat is een groot verschil met vorig jaar, toen teeltbedrijven en handelaren in de problemen kwamen door het productieoverschot en de daaruit voortvloeiende lage prijzen."

"Momenteel is het fruit nog aan het rijpen. De maatvoering lijkt uitstekend. Een groot deel van de kersen is nu al 24 mm groot, wat ons goede hoop geeft voor de verkoopprijzen. Nu is het wachten op de volledige kleuring van het fruit. Momenteel zijn we bezig met het organiseren van de plukteams. Ook dit jaar is het niet gemakkelijk om fruitplukkers met ervaring te vinden."

Voor meer informatie:
Tateo Srl
SS dei Trulli
70010 Turi (BA) - Italië
Tel: +39 (0)80 4514210
info@tateogroup.it
www.tateogroup.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven