Boomgerijpte mango's en dragonfruit uit Florida

Seasons Farm Fresh, een bedrijf in Miami, lanceert een nieuw programma voor de afzet van boomgerijpte mango's en dragonfruit uit Florida. "Er worden meer dan 200 rassen mango's geteeld in Florida. Met dit nieuwe programma worden de mango’s in Florida geplukt, gewassen en verpakt. Maar als lokaal product hoeven we ze niet met heet water te behandelen", zegt Gabriel Bernal van Seasons Farm Fresh. "Het smaakverschil tussen een boomgerijpte mango en een met heet water behandelde mango is groot. Elke vorm van behandeling van fruit heeft invloed op de smaak en het rijpingsproces."

Seasons Farm Fresh lanceert een nieuw programma voor de afzet van boomgerijpte mango's en dragonfruit uit Florida.

Seasons Farm Fresh werkt met een nog onlangs uitgebreid netwerk van 20-25 mangotelers. Het heeft ook een pakstation geopend in Homestead om mango’s in verpakkingen van 6 tot 12 stuks aan de retail te kunnen leveren. Naast het eigen merk zal het ook opties voor private labeling aanbieden. Er zullen daarnaast bulkverpakkingen van 22,6 kg beschikbaar zijn, afhankelijk van het ras. Alle teeltbedrijven en het pakstation zijn Primus GFS-gecertificeerd om te voldoen aan de huidige voedselveiligheidsvoorschriften.

Beschikbare rassen
De belangrijkste verkoopmaanden zijn juni, juli en augustus. Seasons Farm Fresh zal grotendeels Tommy Atkins, Kent, Keitt, Valencia Pride en Alphonso mango's afzetten, maar in totaal zal het zo’n 10 à 12 rassen beschikbaar hebben.

Tegelijkertijd lanceert het bedrijf ook een dragonfruitprogramma. Bernal merkt op dat de eerste vruchtjes nu al verschijnen, dus binnen 55-60 dagen zal de eerste oogst plaatsvinden. Seasons Farm Fresh zal voor 90% roodschillig en witvlezig dragonfruit leveren. De resterende 10% is dan roodschillig en roodvlezig. De eerste afzet is voor begin juli gepland. Het seizoen loopt tot en met oktober. Daarna worden er ook nog enkele volumes verladen in januari-februari.


"Er is veel interesse in deze programma's uit het noordoosten, de hele oostkust en Centraal-Texas", zegt Bernal. Hij merkt op dat het bedrijf momenteel met 7 tot 10 retailers in gesprek is over de programma's. "Op logistiek vlak zijn er nog steeds vertragingen, al is er stilaan al wat beterschap. Schepen met Dominicaanse mango's deden er vroeger bijvoorbeeld drie dagen over, nu is dat vijf tot zeven dagen. Met ons eigen pakstation in Florida kunnen we alles zelf goed regelen in plaats van alleen te vertrouwen op de internationale zendingen."

Ondersteuning van de sector in Florida
Seasons Farm Fresh hoopt een bijdrage te leveren om de fruitsector in Florida weer op te bouwen. "Er is een hausse in de woningbouw geweest en dat heeft veel telers ertoe gebracht hun land te verkopen. Bepaalde soorten fruit waren niet meer interessant om te telen, omdat er moeilijk geconcurreerd kon worden met de Mexicaanse prijzen", zegt Bernal. "We ondersteunen dus veel telers die hun percelen willen behouden en niet willen verkopen voor woningbouwprojecten."

Links: Alphonso mango's; rechts: Bailey's Marvel mango

Seasons Farm Fresh mikt op premiumprijzen. "Er zal een lichte prijsstijging zijn ten opzichte van geïmporteerde mango's omdat we een product uit de VS leveren dat boomgerijpt is", zegt Bernal.

Voor dragonfruit zullen de marktprijzen gehanteerd worden, aangezien er een kleine overlap is met het product uit Ecuador. Die zullen rond de 20 à 30 dollar liggen. Er zal ook een beperkt aanbod zijn van gecertificeerd biologisch dragonfruit voor de retail.

Voor meer informatie:
Gabriel Bernal
Seasons Farm Fresh
Tel: +1 305 213 8087
gabe@seasonsfarmfresh.com  
https://seasonsfarmfresh.com/ 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven