Egypte richt blik dit seizoen op Braziliaanse markt voor knoflookexport

Het seizoen van Egyptische knoflook is in volle gang en de Braziliaanse markt zou dit jaar weleens een belangrijke rol kunnen spelen. Eén exporteur vertelt dat de lage heffingen op Egyptische knoflook de winnende factor voor het knoflookseizoen kan betekenen. 

Mohamed Shaaban, manager van Garlico Egypt, vertelt dat de eerdere verwachtingen omtrent de hoge kwaliteit van de oogst uitgekomen zijn. "De oogst van dit jaar is erg goed en dat maakt dat we tegen een concurrerende prijs een kwaliteitsproduct aan kunnen bieden. We hebben voldoende product beschikbaar tot augustus, maar we geven er de voorkeur aan om onze orders in april, mei en juni te verwerken, aangezien de kwaliteit van de knoflook in deze maanden het best is. Ons bedrijf oogst zo'n 3.000 ton knoflook op eigen teeltlocaties, maar neemt jaarlijks ook nog eens 2.000 ton bij kleinschalige teeltbedrijven af."

De ogen zullen dit jaar met name op Brazilië gericht zijn, zo vervolgt Shaaban, die uitlegt dat de douaneheffingen een belangrijke rol  spelen bij het verslaan van de concurrentie. "Er is dit jaar een goede vraag vanuit de VS en Arabische landen. De orders uit Europa, Canada, Taiwan en Brazilië zijn beperkt, maar we verwachten dat de Braziliaanse markt in de nabije toekomst grotere aantallen zal bestellen gezien onze gunstige prijzen. Nu de douaneheffingen laag zijn, zouden we dit jaar graag meer containers naar Brazilië verladen, dat geldt als een belangrijke markt voor Egyptische knoflook. Het tarief voor Egyptische knoflook bedraagt slechts 13% van de knoflookprijs, terwijl dat voor Chinese en Spaanse knoflook 35% is. Daar komt nog bij dat het knoflookseizoen in Argentinië binnenkort eindigt, omstreeks 5 mei, wat ons de kans biedt om meer product naar Brazilië te verladen."

Nu de kwaliteit van de knoflook zo goed is, ligt er druk op de correcte verwerking van het product. Shaaban: "Onze uitdaging dit seizoen is het garanderen van de hoogste kwaliteit door gebruik te maken van de juiste verwerkingsprocessen, zoals het snijden, wassen en sorteren. Deze processen moeten worden verbeterd. Een andere uitdaging is de export naar Taiwan, aangezien deze markt geen enkel defect duldt, zoals restanten van wortels of aarde in het product." 

"We verwachten een goed seizoen voor alle leveranciers van Egyptische knoflook dit jaar. Wanneer zij erin slagen het product op de juiste wijze te verwerken, met behoud van kwaliteit, dan zal dat ons dit ook de komende jaren vooruit helpen. Dit zal bijdragen aan een groei van de vraag, die nog wordt ondersteund door de lage prijzen van ons product," zegt Shaaban tot slot. 

Voor meer informatie:
Mohamed Shaaban
Garlico Egypt
Mobile/Whatsapp: +201 113 095 812
mohamed.shaaban@garlico-eg.com  
www.Garlico-eg.com 
GarlicoEgypt.trustpass.alibaba.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven