Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl Zwitserland levert eerste gerijpte bananen uit eigen hypermoderne rijperij

In december 2020 is Lidl Zwitserland begonnen met de bouw van een nieuw, state-of-the-art groente- en fruitmagazijn in Weinfelden, waarvan de eerste verdieping in oktober 2021 in gebruik werd genomen. Het hoogtepunt van het project is een hightech rijperij voor bananen, waarmee het rijpingsproces in de waardeketen kan worden geïntegreerd.

"Begin maart hebben we de eerste zending groene bananen ontvangen, die sindsdien zijn gerijpt en aan onze winkels zijn geleverd", heeft de Zwitserse retailer nu in een verklaring laten weten.


Eerste bananen klaar voor consumptie uit de eigen rijperij 
Foto: Lidl Zwitserland

Rijpingsproces duurt zes dagen
Het complex beschikt in totaal over 18 rijpcellen met moderne apparatuur. Elke cel kan een hele containerlading groene bananen bevatten, die vervolgens gedurende ongeveer zes dagen bij 24 graden Celsius worden gerijpt en met het plantenhormoon ethyleen worden bewerkt. Andere tropisch fruit, zoals avocado's of kiwi's, kunnen eveneens in de faciliteit worden gerijpt.

Voor meer informatie:
www.lidl.ch

Publicatiedatum: