Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam stimuleert biologische kokosnotenteelt

De autoriteiten in de provincie Tra Vinh in Vietnam proberen bedrijven en telers die biologische kokosnoten telen met elkaar in contact te brengen tot wederzijds voordeel. De bedrijven kunnen zich verzekeren van een gestage aanvoer van biologische kokosnoten voor verwerking en de telers krijgen gegarandeerde afzetmarkten en inkomens.

De provincie Mekong Delta is de tweede grootste kokosnootproducent van het land, na buurland Ben Tre. Volgens het ministerie van Landbouw beslaat het kokosareaal meer dan 23.600 ha en bedraagt de jaarlijkse productie 250 miljoen noten. Het departement moedigt bedrijven aan om samen te werken met telers om het areaal voor de biologische teelt van kokosnoten uit te breiden en producten van de noten te maken.

Lam Huu Phuc, adjunct-directeur van het departement van Planning en Investeringen van de provincie, zei dat Tra Vinh promotieactiviteiten had uitgevoerd om investeringen aan te trekken van kokosnootbedrijven in Ben Tre om de biologische kokosnotenteelt en -verwerking uit te breiden.

Bron: en.vietnamplus.vn

Publicatiedatum: