Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd rust alle containers uit met realtime tracking-apparatuur

Hapag-Lloyd gaat haar gehele containervloot uitrusten met realtime tracking apparaten. Na de succesvolle introductie van realtime monitoring voor haar reefercontainervloot in 2019 met het IoT-product Hapag-Lloyd LIVE, zal het bedrijf beginnen met het installeren van nieuw ontwikkelde apparaten op alle standaardcontainers van haar drie miljoen TEU-vloot. Hapag-Lloyd blijft de containervaart verder digitaliseren en Hapag-Lloyd LIVE zal in de loop van 2023 beschikbaar komen voor klanten van haar standaardcontainers.

"In de toekomst zullen we al onze klanten kunnen voorzien van realtime track and trace-gegevens, waardoor ze volledig zicht krijgen op elke containerbeweging wereldwijd. We zullen vertragingen eerder kunnen opsporen, klanten die de gevolgen ondervinden automatisch kunnen informeren en in een vroeg stadium tegenmaatregelen kunnen nemen. Wij zijn er vast van overtuigd dat onze realtime trackingaanpak niet alleen gunstig zal zijn voor onze klanten, maar ook een doorbraak zal betekenen voor de hele containerreportagesector," aldus Maximilian Rothkopf, COO van Hapag-Lloyd.

De apparaten zullen in staat zijn om op realtime basis gegevens van elke container door te geven en zo de toeleveringsketen transparanter en efficiƫnter te maken. Ze kunnen locatiegegevens op basis van GPS leveren, de temperatuur meten en toezicht houden op eventuele plotselinge schokken in de container. In de toekomst kunnen via Bluetooth extra sensoren worden toegevoegd. Om de veiligheid van bemanning, lading en schepen te garanderen, zijn de apparaten ontworpen en gecertificeerd volgens de ATEX Zone 2 explosieveilige norm. Het bedrijf zal blijven samenwerken met belangrijke klanten om het product en de functies ervan te ontwikkelen en uit te breiden op basis van hun feedback.

Het bewakingsapparaat voor scheepscontainers integreert de nieuwste energie-oogsttechnologie en technieken voor laag stroomverbruik om een ultralange levensduur te garanderen met hoogfrequente gegevensverzending. De containervloot zal vanaf deze zomer worden uitgerust met apparaten van zowel de gevestigde TradeTech-partner Nexxiot, als met apparaten van Orbcomm, een wereldwijde leider in Internet-of-Things oplossingen, vanaf later dit jaar.

"Het is onze visie om 's werelds slimste containervloot te bouwen en om waardevolle informatie aan onze klanten te verstrekken met de frequentie die zij nodig hebben," zegt Olaf Habert van Hapag-Lloyd. "Samenwerken met de meest geavanceerde bedrijven voor IoT-toepassingen op wereldschaal zal ons helpen om onze containervloot zo snel mogelijk uit te rusten. Dit is wat onze klanten nu eisen en steeds meer verwachten, zodat ze hun complexe toeleveringsketens beter kunnen beheren."

Voor meer informatie:
Nils Haupt
Hapag-Lloyd
+49 40 3001 2263
Nils.Haupt@hlag.com

Hanjamaria Richter
+49 40 3001 5102
Hanjamaria.Richter@hlag.com

Publicatiedatum: